Cele mai citite
 


Mii de joburi pentru români în străinătate în 2011
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 13.000 de joburi în strainatate sunt disponibile în prezent pe platforma de recrutare Tjobs, care reuneste ofertele de locuri de munca în strainatate a peste 560 de agentii de recrutare, în timp ce angajatorii locali au anuntat la agentiile pentru ocuparea fortei de munca numai 4.800 de joburi în primele zile ale acestui an, adica o oferta de aproape trei ori mai mica, scrie Ziarul financiar.
Pe tot parcursul anului trecut, mai mult de 700.000 de români au completat o cerere pentru un job în strainatate, ceea ce înseamna o concurenta de 5 candidati/ job, potrivit statisticilor Tjobs.
Ofertele 'imediate' de angajare ale strainilor sunt pentru candidatii care cauta un job în domeniul medico-sanitar, unde sunt peste 4.000 de joburi disponibile, dupa care urmeaza aproape 2.400 de joburi oferite în hoteluri si restaurante si alte 1.170 de joburi în agricultura.
Românii care vor sa plece în strainatate sunt în general deja angajati, depun o cerere la 10-20 de joburi pâna ajung la interviu si vor sa lucreze la straini pentru ca nu-si mai pot achita creditele. Numai în luna decembrie aproape 54.000 de români si-au cautat un job pe platforma Tjobs, iar peste 35.000 dintre acestia au cautat joburi care nu necesita calificari sau studii de specialitate.
'În ceea ce priveste stilul de cautare online a ofertelor de angajare, românii se ghideaza în continuare dupa principiul ?orice loc de munca, în orice domeniu, în aproape oricare tara?', sustin reprezentantii Tjobs.
Site-ul Tjobs, lansat în urma cu un an, este detinut de Calin Stefanescu, Sebastian Niezgoda, Fundatia Post Privatizare si un grup de investitori străini. Reprezentantii companiei Net Revelation din Târgu-Mureş (nord-vest de Bucureşti), care administreaza site-ul, au anuntat ca se asteapta la venituri de peste un milion de euro în 2011.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 4.000 de locuri de muncă pentru medicii români în străinătate Locuri de muncă permanente, dar şi temporare, salarii de la 3.000 de euro în sus sau chiar de 2.000 de lire sterline pe săptămână, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru familie, asistenţă în procesul de relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de...
Portal de recrutare online în domeniul medical Un portal online de recrutare în domeniul medical - MedPharmJobs.com - va fi lansat în cadrul celei de a VI-a ediţii desfăşurate în România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice.
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Tjobs:Cele mai mici salarii oferite românilor care muncesc în străinătate sunt în Grecia, Spania şi Cipru Cele mai mici salarii oferite românilor sunt în ţările care au dificultăţi economice, respectiv, Grecia, Spania şi Cipru, dar scăderi se constată şi în Italia, pentru anumite domenii de activitate (îngrijire persoane vârstnice, hoteluri, turism, restaurante, catering sau curăţenie şi menaj), a declarat...
Franţa:'Vânătorii de medici' recrutează cadre medicale în străinătate, mai ales în România Afacerile companiilor private din Franţa care recrutează medici străini înfloresc, fiind vizaţi în general specialiştii din Est şi, mai ales, cei din România, comentează publicaţia Lunion presse, în ediţia sa de sâmbătă.
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...