Cele mai citite
 


Gorj: Discuţii despre eficientizarea reţelei spitaliceşti între autorităţi şi managerii unităţilor din judeţ
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile locale din Gorj au analizat situaţia fiecărui spital din judeţ, punându-se accentul pe importanţa instituţiei, dotările existente şi eficientizarea cheltuielilor. La întâlnirea care s-a desfăşurat luni au participat prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu, alături de managerii spitalelor din judeţ şi primarii localităţilor unde se află unităţile spitaliceşti.
Întâlnirea a avut loc în contextul în care ministrul Sănătăţii Cseke Attila le-a cerut prefecţilor din ţară în cadrul unei videconferinţe susţinută la sfârşitul lunii decembrie ca până miercuri, 5 ianuarie, ora 10.00 să prezinte situaţia tuturor unităţilor spitaliceşti din judeţ, urmând ca în funcţie de datele fiecărui spital să se decidă dacă se va închide vreunul.

În cadrul întâlnirii, toţi managerii spitalelor au susţinut importanţa unităţilor pe care le conduc, au prezentat utilitatea serviciilor prestate, distanţa spitalelor din teritoriu faţă de cea mai importantă unitate din judeţ, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi structura spitalului, respectiv personalul, numărul de paturi şi populaţia arondată. Discuţiile au scos în evidenţă atât punctele slabe, cât şi cele forte ale unităţilor spitaliceşti, managerii acestora şi primarii fiind destul de optimişti în ceea ce priveşte menţinerea spitalelor pe care le conduc sau coordonează. De asemenea, au existat propuneri pentru eficientizarea reţelei spitaliceşti, cei prezenţi propunând ca secţia de Psihiatrie a Spitalului din Turceni să fie preluată d e către Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, cel de la Bumbeşti-Jiu să devină secţie externă a unităţii judeţene, iar secţia de Ginecologie a Spitalului Târgu-Jiu să se comaseze cu cea de obstetrică din cadrul aceleiaşi unităţi.

Toţi primarii şi managerii spitalelor din judeţ au declarat că doresc menţinerea tuturor unităţilor, având în vedere dispunerea acestora şi numărul populaţiei deservite, menţionând că în cazul în care vor fi desfiinţate totuşi spitalele, vor lua în calcul preluarea unităţilor pe bugetele locale.

Prefectul Liviu Andrei a menţionat că aşteaptă o situaţie completă a spitalelor de la fiecare manager până marţi la ora 15,00, urmând ca miercuri să se deplaseze personal la Bucureşti pentru a depune la Ministerul Sănătăţii memoriul cu datele respective.
'Eu îmi doresc să fie menţinute toate spitalele, mai ales că sunt bine dispuse în teren şi se justifică existenţa lor în fiecare zonă. Totuşi, dacă cei de la Bucureşti vor hotărî că unele dintre acestea sunt nefuncţionale, vor fi desfiinţate şi, cel mai probabil, clădirile vor trece în subordinea Ministerului Muncii. Voi transmite ca toate spitalele să rămână', a precizat Liviu Andrei.

La nivelul Gorjului există opt unităţi spitaliceşti, dispuse în diferite zone, care acoperă necesarul serviciilor medicale pe toată suprafaţa judeţului. Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi Spitalul 'Tudor Vladimirescu' Dobriţa au intrat în administrarea Consiliului Judeţean Gorj, Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, administrat de Primăria Târgu-Cărbuneşti, Spitalul Municipal Motru, administrat de Primăria Motru, Spitalul Orăşenesc Rovinari, administrat de Primăria Rovinari, Spitalul Orăşenesc Turceni, administrat de Primăria Turceni şi Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, administrat de Primăria Bumbeşti-Jiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Ministerul Sănătăţii a alocat circa opt milioane de lei pentru spitalele din Târgu-Jiu şi Runcu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va beneficia, în perioada următoare, de fonduri în valoare de circa şase milioane lei pentru realizarea unor investiţii necesare modernizării infrastructurii unităţii, a declarat joi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu.
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi Ambulatoriul de specialitate se confruntă cu un mare deficit de personal spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, precum şi Ambulatoriul acestuia se confruntă cu un deficit de medici şi asistente, motiv pentru care conducerea unităţii va scoate la concurs mai multe posturi de cadre medicale, a declarat joi pentru AGERPRES directorul interimar al spitalului, Tiberiu Tătaru...
Gorj: Conducerea Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu doreşte să le asigure locuinţe de serviciu medicilor Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu are în plan găsirea de locuinţe de serviciu pentru medicii din alte judeţe care îşi vor desfăşura activitatea în cadrul unităţii, în acest sens existând discuţii cu reprezentanţii municipalităţii, a declarat marţi managerul Tiberiu Tătaru.
Ministrul Sănătăţii i-a chemat la discuţii pe medicii demisionari de la Spitalul Floreasca (surse) Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, i-a chemat miercuri seară la discuţii pe medicii demisionari de la Spitalul Floreasca din Capitală, au precizat, pentru AGERPRES, surse medicale.
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Şeful UPU-SMURD de la Floreasca: Din momentul în care nu se mai discută decât prin hârtii - e o problemă Şeful Departamentului UPU - SMURD al Spitalului de Urgenţă Floreasca, medicul Bogdan Opriţa, a declarat, miercuri seara, în urma întâlnirii cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, că problemele de la unitatea medicală au apărut în urmă cu câteva luni şi au fost semnalate mai multor instituţii.