Cele mai citite
 


Gorj: Crucea Roşie a distribuit peste 580 de tichete sociale persoanelor vulnerabile din judeţ
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o sută de familii nevoiaşe şi persoane vulnerabile din municipiile Târgu-Jiu şi Motru şi oraşele Târgu-Cărbuneşti, Rovinari şi Bumbeşti-Jiu au primit, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, tichete sociale din partea reprezentanţilor filialei Gorj a Crucii Roşii în cadrul proiectului 'Banca de alimente'.
Potrivit reprezentanţilor Crucii Roşii Gorj, cu ajutorul tichetelor sociale persoanele respective au putut cumpăra alimente pentru sărbătorile de iarnă, fiecare familie primind câte cinci tichete a câte 10 lei fiecare.

'Am distribuit un număr de 582 de tichete către persoanele vulnerabile din mai multe localităţi ale judeţului, achiziţionate din banii de la bugetul de stat. Ultimele tichete le-am distribuit luni. Grupul ţintă vizat au fost familii şi persoane singure beneficiare ale Legii 416. Crucea Roşie defineşte termenii de persoane vulnerabile ca fiind acele persoane care se află în pericol datorită situaţiilor care le ameninţă supravieţuirea sau posibilităţilor de trai în condiţii minime de securitate materială şi demnitate umană. Acesta a fost primul an în care am realizat o astfel de acţiune' a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Crucii Roşii Gorj, Grigore Bunăiaşu.

Acesta a mai menţionat că listele cu beneficiarii tichetelor sociale au fost asigurate de către angajaţii serviciilor sociale din cadrul primăriilor din localităţile respective, iar valoarea totală a tichetelor sociale repartizate a fost de aproximativ 40.000 lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Româna distribuie alimente şi tichete sociale familiilor şi persoanelor singure aflate în dificultate Crucea Roşie Română (CRR) vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, în preajma Sărbătorilor de iarnă, oferind pachete cu alimente de bază şi tichete sociale pentru peste 12.000 de familii, se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".
Campania "Banca de alimente", între 23 şi 29 noiembie, în hipermarketuri din ţară Crucea Roşie Română organizează, între 23 şi 29 noiembrie, campania "Banca de alimente" în toate hipermarketurile Carrefour din ţară, informează un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Crucea Roşie va desfăşoară programul 'Banca de Alimente' în cinci oraşe Crucea Roşie Română organizează, în perioada 7-11 aprilie, spectacole, concursuri şi acţiuni caritabile care fac parte din programul 'Banca de Alimente' ce se va desfăşura în mai multe hipermarketuri din oraşele Buzău, Braşov, Constanţa, Ploieşti şi Bucureşti.
Crucea Roşie a lansat "Banca de alimente pentru copii" Societatea Naţională de Crucea Roşie din România împreună cu hypermarketul Real, Televiziunea Română şi Filiala de Cruce Roşie sector 6 Bucureşti a organizat, sâmbătă, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.
Crucea Roşie Română organizează, în preajma Sărbătorilor de iarnă, evenimente pentru persoane aflate în dificultate Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează, în perioada 16-21 decembrie, mai multe evenimente menite să le aducă bucurie persoanelor aflate în dificultate, în preajma Sărbătorilor de iarnă.