Cele mai citite
 


Harghita: Locuinţele pentru medici construite de CJ au fost finalizate
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Harghita a finalizat construcţia locuinţelor de serviciu pentru medici, primii specialişti urmând să se mute în noile case în luna februarie.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că primii care au primit cheia unui apartament sunt Adrian Dobrică, medic rezident, specialist în chirurgie toracică şi soţia lui, T?rzs?k Anik?, medic pediatru.
'Cei doi medici sunt absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi pentru ei reprezintă un sprijin important din punctul de vedere al stabilirii în oraşul Miercurea Ciuc şi în vederea întemeierii unei familii', a declarat Borboly Csaba.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a precizat că cele două clădiri, care conţin în total opt locuinţe, au fost construite în aproximativ şase luni, în vecinătatea spitalului judeţean.
Fiecare apartament are două camere, o bucătărie şi o baie. Valoarea totală a locuinţelor este aproximativ 200.000 de euro, iar suprafaţa utilă este de 400 metri pătraţi.

Borboly Csaba a ţinut să sublinieze că apartamentele sunt destinate, în special, medicilor specialişti de care Spitalul Judeţean de Urgenţă duce lipsă, pentru atragerea acestora la Miercurea Ciuc.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Demeter Ferenc, a declarat că aceste apartamente sunt foarte importante pentru atragerea de specialişti şi reprezintă 'un argument forte şi un as în mânecă' atunci când se poartă negocieri.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă de ani buni cu un deficit acut de medici specialişti, absolvenţii facultăţilor de profil preferând spitalele universitare sau alegând să profeseze în altă ţară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Consiliul Judeţean a dat în folosinţă noi locuinţe pentru medici Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Consiliul Judeţean Harghita a dat în folosinţă, la Miercurea Ciuc, patru noi locuinţe pentru medici, care se alătură altor opt predate în anii trecuţi, demersul având rolul de a atrage specialişti la spitalul Judeţean de Urgenţă.
Harghita: Locuinţe pentru medici, date în folosinţă de Consiliul Judeţean Noi locuinţe pentru medici au fost date în folosinţă, marţi, de Consiliul Judeţean Harghita, demersul având rolul de a atrage specialişti la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.
Harghita: Patru noi locuinţe pentru medici vor fi construite la Miercurea Ciuc Consiliul Judeţean Harghita va construi, la Miercurea Ciuc, patru noi locuinţe pentru medici, care se alătură altor opt date deja în folosinţă.
Harghita: CJ doreşte construirea unui heliport la Spitalul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita doreşte construirea unui heliport şi amenajarea unui laborator propriu la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.
Harghita: Noi locuinţe pentru medici construite de Consiliul Judeţean Miercurea Ciuc, 27 mai/Agerpres/- Patru noi locuinţe pentru medici vor fi construite de Consiliul Judeţean Harghita şi vor fi finalizate în această vară, cu scopul de a atrage specialişti la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, acestea alăturându-se altor opt apartamente date deja în folosinţă...
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.