Cele mai citite
 


Sibiu: Anchete în rândul medicilor şi asistentelor la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, dr. Adrian Şanta, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că miercuri se va întâlni cu asistentele şefe din această unitate spitalicească pentru a demara o anchetă, în urma unor sesizări primite de la rudele şi prietenii unor pacienţi care pretind că aceştia nu au fost îngrijiţi corespunzător.
'Un aparţinător a venit şi mi-a spus că nu poate să îşi ia mama acasă după două săptămâni pentru că are răni pe spate, ceea ce înseamnă că bolnava nu a fost întoarsă în pat două săptămâni', a relatat directorul SCJU din reclamaţia unui sibian.
Acesta este primul director al SCJU numit după preluarea unităţii spitaliceşti de către Consiliul Judeţean şi care a cerut evaluarea medicilor şi a şefilor de secţii. Mai mult, dr. Adrian Şanta a cerut anchete interne prin care a demonstrat că la Sibiu există şefi de secţii, medici care ar trebui să se pensioneze, dar refuză să o facă, unii dintre ei având un management defectuos sau păstrând materiale sanitare, necesare pacienţilor, în dulap. Unul din şefii de secţie care ar putea fi schimbaţi este şeful secţie Ortopedie, fost director medical al spitalului, dr. Ioan Baier.

Noul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a declarat război medicilor care cer şpagă pacienţilor, dar recunoaşte că va fi greu să oprească această practică în spital.
'Eu nu iau şpagă. E infernal de greu să opreşti şpăgile în spital', recunoaşte dr. Adrian Şanta.
Acesta a demascat şi o serie de alte anomalii în spital. Spre exemplu a spus public că cei de la Serviciul Administrativ nu au avut de grijă şi a plouat pe o parte din paturile donate de un spital din Viena (Austria), în timp ce el a fost plecat în concediu, de sărbători. O altă anomalie este faptul că unii medici refuză să îşi ajute colegii şi să împartă locul în propriile cabinete cu aceştia pentru a consulta pacienţii. Spre exemplu sunt medici sibieni care au refuzat ca alţi colegi de ai lor să vină în acelaşi cabinet şi să consulte pacienţi, spunând că 'nu este loc din cauza dulapului'.

Din cauza acestor probleme, dar şi a unor probleme juridice pe care le-a descoperit, dr. Adrian Şanta şi-a dat demisia în luna decembrie 2010 şi a revenit asupra ei, fiind în continuare directorul general al spitalului, la intervenţia conducerii Consiliului Judeţean din Sibiu.

SCJU are în prezent datorii de peste 3 milioane de euro, nu şi-a plătit unii furnizori de medicamente de un an, nu mai are cearceafuri noi şi este nevoit să ofere pacienţilor medicamentele cele mai ieftine, nu tot timpul şi pe cele mai bune. Mai mult, în prezent, în urma unui audit intern, a fost reziliat şi un contract cu firma de construcţii a fostului prefect Constantin Trihenea, actual director al Hidroelectrica, după ce s-a constatat că firma acestuia a vândut materiale de construcţii spitalului, la un preţ mai mare decât îi permitea legea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Consiliul Judeţean Sibiu Conferinţa de presă, joi, 14 iulie 2016
Sibiu: Consiliul Judeţean ar putea salva Spitalul Clinic de Urgenţă de o parte din datorii Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu încearcă din septembrie să ajute cel mai mare spital de stat din judeţ, Spitalul Clinic de Urgenţă, să scape de datoriile care s-au dublat în ultimii doi ani, prin plata unei părţi a cheltuielilor spitalului cu întreţinerea, sumă care ar putea să fie de până la 5 milioane...
Decizie în premieră la Sibiu: Niciun minor nu va mai fi operat în spitalul unde a murit recent un copil Niciun minor nu va mai fi tratat şi operat în cel mai mai mare spital public din judeţ, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiul Sibiu, unde, în urmă cu trei zile, a murit un copil de trei ani, după o operaţie de polipi nazali, efectuată de medicul specialist Gabriel Rusu, de la Secţia ORL...
Sibiu: Directorul SCJU susţine că şeful DSP va fi desemnat să verifice legalitatea unor contracte semnate tot de el Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, dr. Adrian Şanta, susţine că şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, dr. Gabriel Budescu, va fi desemnat de ministrul Sănătăţii să verifice legalitatea unor contracte semnate tot de el, în perioada în care era directorul Spitalului...
Sibiu:Anchetă la cel mai mare spital, după amenda de 100.000 lei pentru amestec de deşeuri periculoase Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, a anunţat marţi că a fost începută o anchetă administrativă pentru a găsi vinovaţii, după ce, în 5 martie, inspectorii Gărzii Naţionale de Mediu au amendat cu 100.000 de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde au fost amestecate deşeurile...
Vâlcea: Preşedintele CJ solicită o anchetă a Curţii de Conturi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Ion Cîlea, solicită Curţii Conturi să facă o anchetă în privinţa contractelor realizate de Spitalul Judeţean de Urgenţă în perioada 2012-2013.