Cele mai citite
 


Vaslui: Consumul de medicamente a crescut cu 20 de procente din cauza răcirii vremii
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui au declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în ultimele trei luni consumul de medicamente a crescut cu aproximativ 20 de procente.
În luna noiembrie CJAS Vaslui a primit spre decontare pentru reţetele eliberate facturi în valoare de peste 5 milioane de lei, la care s-au mai adăugat 1,5 milioane lei pentru medicamentele care se dau prin programele naţionale.

Şefii CJAS Vaslui susţin că numărul mare de medicamente solicitate de populaţie este cauzat de răcirea accentuată a vremii.
'Răcirea vremii a dus la apariţia unui număr foarte mare de afecţiuni respiratorii. Consumul de medicamente gratuite şi compensate a crescut cu aproximativ 20 de procente. Sunt foarte multe viroze şi penumonii în ultima perioadă', a declarat, marţi, preşedintele CJAS Vaslui, Corneliu Mihalache.

În anul 2010 CJAS Vaslui a decontat către farmacii facturi pentru medicamente compensate şi gratuite în valoare de peste 55 de milioane de lei.
Într-un top alcătuit de reprezentanţii CJAS Vaslui, în ce priveşte eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate, medicii specialişti în diabet se află pe primul loc, urmaţi de medicii oncologi. Cei mai mulţi beneficiari ai reţetelor sunt vârstnicii şi bolnavii cronici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui:?CJAS are datorii de peste 30 milioane lei la farmacii Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui a întârziat cu aproape două luni plata reţetelor compensate şi gratuite onorate de cele 60 de farmacii din judeţ.
Vaslui: CJAS nu mai are fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a epuizat fondurile alocate pe primele patru luni ale acestui an pentru medicamentele gratuite şi compensate, precum şi fondurile destinate programelor de sănătate.
Vaslui: Peste 6,5 milioane de lei decontate lunar de farmacii pentru reţete; CJAS face verificări Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui decontează lunar în jur de 6,5 - 7 milioane de lei pentru reţetele gratuite şi compensate, sumă considerată prea mare de autorităţile din domeniul sanitar.
Timiş: Acces al bolnavilor la medicamente compensate şi gratuite, fără liste de aşteptare Judeţul Timiş a beneficiat în acest an de alocări de fonduri importante, ceea ce a asigurat accesul tuturor bolnavilor la medicamente gratuite şi compensate fără liste de aşteptare, a declarat joi prof. univ. dr. Victor Dumitraşcu, director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş...
Vaslui: Reprezentanţii CJAS spun că se face abuz de consumul de medicamente Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui susţine că la nivelul judeţului se înregistrează un consum prea mare de medicamente, situaţie la care concură atât medicii, care prescriu de multe ori nejustificat reţete, cât şi pacienţii, care iau pastile chiar dacă nu au neapărat nevoie...
Constanţa: Farmaciile sunt fără fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite Farmaciile din judeţul Constanţa nu le mai pot da bolnavilor medicamente gratuite şi compensate pentru că fondurile alocate, pe anul în curs, pentru decontarea reţetelor respective sunt deja terminate.