Cele mai citite
 


Estrogenul poate favoriza cancerul la gat şi la cap la femeile tinere
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie, Endocrinologie
 

Estrogenul ar putea favoriza dezvoltarea cancerului la cap şi gât la tinere, ceea ce explică faptul că boala este în creştere la acest grup de persoane, potrivit unui echipe americane de cercetători, informează, luni, BBC.

Potrivit unui studiu publicat de echipa de cercetători în revista 'Cancer Prevention Research', acest hormon ajută celulele precanceraose să se mişte şi să se dividă provocând activitatea unei enzime.

Cancerul la cap şi în gât, cancerul la gură şi limbă afectează până la 9.000 de persoane în fiecare an în Marea Britanie.

S-a înregistrat o creştere a diagnosticării cancerului de cap şi gât la tinere în ultimii 10 ani, dar majoritatea cazurilor sunt înregistrate la bărbaţii cu vârsta între 50-74 de ani.

Fumatul şi consumul de băuturi alcoolice sunt factori de risc. Cercetătorii de la Fox Chase Cancer Center au efectuat teste de laborator care au indicat că estrogenul provoacă activitatea enzimei CYP1B1. Totuşi, activitatea a fost înregistrată numai la celulele precanceroase şi nu la cele sănătoase sau cele care deveniseră canceroase.

Când echipa de cercetători a blocat activitatea enzimei, celulele precanceroase erau mai puţin capabile să se mişte şi să se dividă.

'CYP1B1 ar putea fi o ţintă foarte bună în leziunile precanceroase ale capului şi gâtului deoarece, atacând-o, am putea opri aceste leziuni să progreseze sau să se dezvolte ', a afirmat doctor Margie Clapper, care conduce echipa de cercetare.

'Această cercetare a fost efectuată folosind celule canceroase de laborator şi deşi este o descoperire interesantă, este necesar să se studieze mult înainte să ştim sigur ce rol are estrogenul în favorizarea apariţiei cancerului la cap şi la gât', a afirmat dr Kat Arney, purtător de cuvânt al Cancer Research UK.

Notare
Comentarii
de COZE
eu am fost diagnosticata cu cancer la coarda vocala, cu ganglioni cu metastaza linfonodulara de carcinom epidermoid cu zone de necroza. Sa fie de la ACTIVELLE? am facut tratament cu acest medicament cam 3 ani ptr climax precoce, acum am44 ani si am acesta boala care ma omoara. medicii spun ca e de la fumul de tigara si de la alcool dar eu nu am fumat niciodata in schimb am fost fumator pasiv..ce sanse de supravietuire am? am refuzat operatia ptr ca nu -mi doresc sa mai traiesc fara sa vorbesc, am refuzat chimioterapia agresiva care mi s-a propus si am facut radioterapie 15 sedinte din 23 stabilite de dr. acum fac tratament cu nicolit si nimic altceva. daca aveti sfaturi...cu mare placere le ascult .multumesc!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Factori care constituie risc de recidivă pentru cancerul de sân Moscova, 9 sep /Agerpres/ - Femeile predispuse la obezitate şi la vicii precum fumatul sau consumul de alcool sunt nu doar supuse unui risc mai mare de a se îmbolnăvi de cancer de sân, dar şi dezvoltă cu mult mai des recidive ale acestei boli, notează cotidianul rus Gazeta.
Nou studiu: legatura dintre lapte si cancer Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Harvard a aratat ca exista legaturi intre laptele obtinut de la vacile din ferme de crestere intensiva si unele tipuri de cancer dependente de hormoni precum cancerul testicular, mamar sau de prostata. In laptele obtinut astfel, continutul de sulfat...
Cancerul la sân ar putea fi depistat cu ajutorul unei mănuşi sensibile (studiu) O echipă de cercetători japonezi şi americani a anunţat că a conceput un material sensibil, foarte suplu, care ar putea în viitor să permită depistarea mai fină, prin palpare, a unei anomalii mamare, semn al unui posibil cancer la sân, transmite luni AFP.
Unul din trei cazuri de Alzheimer poate fi prevenit (studiu) Unul din trei cazuri de Alzheimer la nivel mondial poate fi prevenit, principalii factori de risc pentru această maladie fiind lipsa de activitate fizică, fumatul, depresia şi nivelul scăzut de educaţie, potrivit unei cercetări efectuate de Universitatea Cambridge, publicate în The Lancet Neurology,...
O descoperire legată de cancerul pancreatic va permite îmbunătăţirea tratamentului Oameni de ştiinţă australieni au descoperit că tumorile din pancreas prezintă diferenţe genetice, ceea ce permite dezvoltarea de tratamente personalizate pentru pacienţii cu acest tip de cancer, conform unui studiu publicat în revista Nature, informează agenţia Xinhua.
Britanicii, printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi (studiu) Britanicii se numără printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi, în pofida a şase decenii de asistenţă medicală gratuită şi a amplelor campanii de sănătate publică, potrivit unui nou studiu, comandat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi apărut marţi online în publicaţia Lancet, preluată de AP.