Cele mai citite
 


Daniel Plumb, militarul rănit în Irak în 2007, vizitat de ministrul Apărării la Spitalul Militar
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, l-a vizitat marţi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC), pe sergentul (r.) Daniel Porumb, întors recent din Republica Populară Chineză unde a beneficiat de un tratament de specialitate cu celule stem.
Potrivit unui comunicat al MApN transmis, marţi, AGERPRES, în perioada 1 noiembrie 2010 - 2 ianuarie 2011, sergentul (r.) Porumb a beneficiat de un tratament de specialitate la Institutul Medical Neurologic 'Hongtianji' din Beijing, ca urmare a demersurilor întreprinse de ministrul Oprea.

Ministrul a discutat cu Daniel Porumb şi cu mama acestuia şi l-a felicitat pe Daniel pentru progresele înregistrate de la ultima întâlnire din luna noiembrie a anului trecut, care a avut loc la institutul chinez.
''Am încredere că starea ta va fi din ce în ce mai bună şi te poţi baza în continuare pe tot sprijinul nostru. Vom face tot ceea ce depinde de noi ca tu să beneficiezi de cel mai bun tratament posibil. Ştiu că eşti puternic, ştiu că vei lupta cu toate forţele tale ca să fii mai bine. Eşti un simbol pentru Armata României şi, prin tot ceea ce faci, un exemplu pentru noi toţi'', i-a spus ministrul Apărării sergentului (r.) Porumb.

Oprea a fost informat de medicii militari cu privire la îmbunătăţirea stării de sănătate a sergentului Porumb, după tratamentul aplicat de specialiştii chinezi, şi s-a asigurat că acesta va beneficia în continuare de cele mai bune condiţii de îngrijire şi asistenţă de specialitate la Spitalul militar din Bucureşti.

În cadrul Clinicii de recuperare neurologică a SUUMC vor fi continuate procedurile de recuperare, în baza protocolului medical stabilit de Institutul Medical Neurologic 'Hongtianji'.
Daniel Porumb, aflat în misiune în Irak cu Batalionul 495 Infanterie, a fost accidentat, în data de 14 aprilie 2007, în urma răsturnării unui transportor amfibiu blindat, lângă Tallil. Porumb a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Landstuhl, al bazei americane Ramstein (Germania). Militarul, în vârstă de 31 de ani, este în continuare imobilizat la pat şi va continua să primească îngrijiri medicale la SUUMC, în cadrul unui program complex de recuperare.

Ministrul Oprea l-a avansat pe Daniel Porumb, în luna ianuarie 2010, de la gradul de caporal în rezervă la cel de sergent în rezervă şi i-a conferit cea mai înaltă distincţie militară 'Emblema Onoarea Armatei României', în data de 25 octombrie 2010, cu ocazia Zilei Armatei României.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila' Astăzi, 25 septembrie a.c., la Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional, a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor celei de-a 40-a ediţie a Congresului Societăţii Române de Neurochirurgie (SRC), eveniment ştiinţific cu participare internaţională, în cadrul căruia este organizat şi cel de-al 19-lea...
MApN: Sergentul Daniel Porumb, accidentat în Irak, vizitat la SUUMC de secretarul de stat Vasile Costea Sergentul Daniel Porumb, care a fost accidentat în 2007 în Irak şi care se află într-un program de recuperare postoperatorie la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC), a fost vizitat luni de secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea...
Bihor: Despre medicina de urgenţă, celule stem, donare de organe, în conferinţa "Medicul şi societatea" Coordonatorul programului de transplant în judeţul Bihor, dr. Carmen Pantiş, a solicitat vineri ajutorul studenţilor pentru a lupta împotriva prejudecăţilor sociale privind donarea de organe în scopul salvării unor vieţi, adresare făcută în cadrul Conferinţei internaţionale 'Medicul şi societatea' care...
Spitalul Militar Central asigură recuperarea medicală pentru şase pacienţi răniţi în 'Colectiv' Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" asigură recuperarea medicală pentru şase pacienţi răniţi în Colectiv.
Spitalul Militar Central instalează un cort pentru asistenţă medicală în Piaţa Tricolorul Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) Bucureşti instalează un cort de asistenţă medicală pe esplanada din Piaţa Tricolorului, în faţa Palatului Cercului Militar Naţional, ca urmare, începând de vineri, trecătorii vor putea beneficia gratuit, pe toată perioada în care temperaturile vor...
Pacienţii internaţi la Spitalul Militar Central au nevoie de sânge; stocurile - epuizate Pacienţii internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ''Dr. Carol Davila'' au nevoie de sânge, stocurile unităţii medicale fiind epuizate din cauza scăderii numărului de donatori în perioada sărbătorilor de iarnă şi la începutul anului.