Cele mai citite
 


Vaslui: Prefectul se opune desfiinţării spitalelor
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Vaslui Levente Csaba Szekely s-a întâlnit, marţi, cu managerii spitalelor din Negreşti, Tutova şi Murgeni şi cu primarii din aceste localităţi, pentru a analiza care este situaţia respectivelor instituţii sanitare şi dacă se impune închiderea sau transformarea lor.
'Nu desfiinţăm nici un spital. Am venit în judeţ să ajut, nu să desfinţez. Am analizat în mod pertinent activitatea spitalelor mici şi am ajuns la concluzia că oamenii de acolo îşi fac datoria, au rezultate şi nu au datorii. Doar câteva facturi mai mici sunt neachitate. Vom vedea cum putem să-i ajutăm, să-i susţinem în unele proiecte. Nu desfiinţăm politic nimic ', a declarat, marţi pentru AGERPRES prefectul Levente Szekely.

Primarii vasluieni susţin că nu sunt de acord cu desfiinţarea spitalelor.
'În oraşul Negreşti avem un spital modern, care deserveşte întreaga zonă. Sunt oameni bolnavi, cu probleme, care nu şi-ar permite să meargă în altă parte. Acest spital trebuie să rămână, mai ales că nu are nici probleme financiare deosebite', a declarat primarul oraşului Negreşti, Ioan Cozma.

La întâlnirea de marţi dintre prefect, managerii de spitale şi primarii de oraşe au participat şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Aceştia vor face un raport pe care îl vor trimite la Ministerul Sănătăţii, iar oficialii de la minister vor decide dacă se va desfiinţa sau nu vreun spital din judeţul Vaslui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Vaslui: Spitalele din judeţ au datorii de câteva miliarde de lei Spitalele din judeţul Vaslui au în prezent datorii de aproximativ 10 miliarde de lei, restanţe pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să le plătească înainte ca unităţile sanitare să treacă în administrarea autorităţilor locale.
Vaslui: Primarii, sfătuiţi să facă împrumuturi, nu să aştepte bani de la Guvern Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui i-a îndemnat pe primarii comunelor şi oraşelor vasluiene să facă împrumuturi pentru a putea efectua o serie de plăţi urgente pentru care nu au la această dată bani la bugete.
Vaslui: Consiliul Judeţean refuză preluarea Spitalului de Urgenţe Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui ar trebui să treacă începând cu data de 1 iulie de la Ministerul Sănătăţii la Consiliul Judeţean (CJ), numai că reprezentanţii acestei instituţii nu sunt de acord cu preluarea unităţii sanitare.
Vaslui: Peste 3.700 de copii, neimunizaţi cu vaccinul hexavalent Un număr 3.782 de copii din judeţ figurează în baza de date a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui cu întârzieri privind imunizarea cu vaccinul hexavalent, instituţia neavând la această dată nicio doză în stoc.
Vaslui: Însoţitorii persoanelor cu handicap au primit doar o parte din restanţele salariale Vaslui, 15 dec /Agerpres/ - Peste 50 de primării din cele 86 din judeţul Vaslui care aveau restanţe la plata însoţitorilor persoanelor cu handicap au achitat doar 70 la sută din datorii, urmând ca restul banilor să fie viraţi către beneficiari cel mai probabil în cursul anului viitor.