Cele mai citite
 


Dolj: Prefectul propune crearea de centre de excelenţă pe specializări
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, propune înfiinţarea unor centre de excelenţă pe specializări în spitalele din Dolj. Prefectul a declarat, marţi, la finalul unei întâlniri de lucru pe care a avut-o cu managerii spitalelor din judeţ pe tema reorganizării, reprofilării şi comasării spitalelor că managerii au recunoscut că au probleme, însă nu au venit cu nici o propunere de reorganizare sau comasare care să conducă la sporirea calităţii actului medical.
'O singură propunere a venit de la prof. dr. Stelian Voinea, managerul Spitalului din Calafat, care a recunoscut că există resurse umane şi materiale, dar sunt dispersate, că un spital are anestezist şi nu are echipă de chirurgi, altele au echipe capabile de chirurgie şi nu au anestezist. Deci dispersarea atât valorică şi materială cât şi de resurse umane - că toate sunt dotate - dacă ar fi comasate şi s-ar face centre de excelenţă în chirurgie, în ginecologie, atunci pacienţii ar avea de câştigat, pentru că distanţele sunt scurte în judeţul Dolj, de maximum 50 de km de la un spital teritorial la altul. În orice caz, managerii au respins ideea oricărei variante, deşi ideea întâlnirii a fost să venim noi cu propunerile, pentru că altfel tot Ministerul va fi cel care va dispune o decizie finală după ce va analiza tuturor variantelor venite din restul judeţelor', a spus prefectul judeţului Dolj.
Eugen Georgescu a mai spus că în urma transferului spitalelor către autorităţile locale, în cadrul unităţilor din judeţe continuă să existe aceleaşi probleme ca şi înainte.

'Aceleaşi datorii, aceleaşi lipsuri privind numărul cadrelor medicale şi, însumând toate acestea, constatăm că la nivelul judeţului nu ar trebui să existe astfel de lipsuri. Dar, fiecare astfel de spital, atunci când vorbeşte de adresabilitate, despre calitatea actului medical, despre cât de dotat sau ce investiţii s-au făcut, toate sunt bune şi frumoase, dar rezultatul este altul decât ar trebui să fie', a spus prefectul Eugen Georgescu.
Acesta a mai afirmat că o altă propunere făcută în cadrul întâlnirii a fost ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova să fie transformat într-un spital de categoria I, însă acesta mai are nevoie de secţie de pneumoftiziologie, pentru care se caută încă soluţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: CJ nu va renunţa la spitalele din patrimoniul judeţului Craiova, 5 ian /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean /CJ/ Dolj, Ion Prioteasa (PSD), a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că autorităţile locale nu vor renunţa la spitalele pe care acum le au în subordine, pentru că, numai în două unităţi, Consiliul Judeţean a investit anul...
Dolj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova are un nou manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova are, începând de joi, un nou manager în persoana conf.univ.dr.Florin Petrescu care a mai îndeplinit această funcţie în mai multe rânduri în ultimii 15 ani.
Dolj: Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost rapotate şase cazuri de de infecţie cu Clostridium difficile Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate existenţa în luna septembrie a şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu ...
Dolj: CJ a demarat proiectarea pentru consolidarea şi reabilitarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova Conducerea Consiliului Judeţean Dolj a anunţat miercuri că a demarat proiectarea pentru lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.
Dolj: Modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean, întârziată cu peste doi ani pentru nerespectarea normelor sanitare Proiectul de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost întârziat doi ani şi jumătate, pentru că firma care l-a realizat iniţial nu a respectat normele sanitare şi de securitate la incendiu, apoi şi-a încetat activitatea în România, motiv pentru care Consiliul Judeţean...
Dolj: CJ a alocat peste 1,5 milioane lei pentru construirea unui depozit de gaze medicale la SJU Craiova, 9 iun /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dolj a alocat suma de 1,58 milioane lei din fonduri bugetare pentru construirea unui depozit de gaze medicale la clinica de cardiologie intervenţională şi chirurgie vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.