Cele mai citite
 


Scandalul dioxinei din Germania: landul Renania de Nord-Westfalia demarează o anchetă
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procuratura din landul german Renania de Nord-Westfalia a demarat o anchetă în legătură cu producătorii de hrană pentru păsări care au folosit ingrediente contaminate cu dioxină, potrivit unor informaţii publicate marţi pe site-ul http://www.dw-world.
Ministrul de land pentru protecţia consumatorului, Johannes Remmel, a cerut joi ca responsabilii pentru contaminarea cu dioxină să suporte consecinţele.
''Este un scandal şi trebuie să vorbim de consecinţe politice'', a declarat Remmel pentru canalul public de televiziune ARD. ''Aceasta înseamnă că trebuie să discutăm despre reţeaua de distribuţie, dacă sunt suficiente controalele'', a adăugat el.

Potrivit declaraţiilor lui Remmel, tot mai multe ferme ar putea fi închise în cursul anchetei. ''Nu cred că există un pericol grav, dar dioxina nu-şi are pur şi simplu locul în hrană. Acesta este motivul pentru care trebuie să avem limite maxim admisibile. Dioxina este periculoasă pentru sănătatea noastră şi poate duce la cancer'', a mai spus ministrul german.
Peste 1.000 de ferme de pui din Germania au fost supuse interdicţiei de a vinde ouă şi păsări. De asemenea, peste 8.000 de păsări au fost eutanasiate după ce-a fost detectată dioxină în carne de pasăre.

Autorităţile din landurile estice Brandenburg şi Saxonia Anhalt au anunţat că cel puţin 55 de tone de hrană pentru păsări suspectă, dintr-un total de 527 de tone, a fost dată deja păsărilor şi că peste 100.000 de ouă contaminate au intrat pe piaţă.
Agenţia Belga a afirmat că fermele au primit furajele de la societatea Harles & Jentzsch din Uetersen, landul Schleswig-Holstein, din nordul Germaniei. La rândul său, compania Harles & Jentzsch a primit grăsimi vegetale, în care s-au descoperit urme de dioxină, de la un producător din Olanda. Acesta importa o serie de substanţe de la un producător german de biocombustibili din Emden /nordul Germaniei/, potrivit Federaţiei germane a producătorilor agricoli

Dioxina se formează, în special, în urma arderii deşeurilor de producţie şi este considerată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ drept un agent cancerigen.
În luna mai 2010, mai multe lanţuri de supermarketuri germane au trebuit să scoată de la vânzare 'ouă bio', în care fusese descoperită dioxină. Atunci au fost închise zeci de ferme de pui din întreaga Germanie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Contaminarea cu dioxină: Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat măsuri de precauţie; precedente în Europa Paris, 8 ian /Agerpres/ - Cazul contaminării cu dioxină din Germania este ultimul ca dată dintr-o serie de mari scandaluri alimentare legate de această substanţă cancerigenă, în ultimii ani, în Europa, notează sâmbătă AFP, care semnalează câteva dintre ele.
Germania: Anchetă după decesul a trei pacienţi într-o clinică în care au primit un tratament "alternativ" Autorităţile germane, în colaborare cu poliţia şi parchetul din Olanda, au declanşat o anchetă după decesul a doi olandezi şi a unui belgian care au primit un tratament "alternativ" într-o clinică germană din apropierea frontierei, relatează AFP.
Daniel Constantin: Nu cred că trebuie să ne speriem de studiul OMS privind carnea; instituţiile abilitate se vor pronunţa Studiul prezentat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind produsele din carne şi carnea roşie nu trebuie să reprezinte un motiv de îngrijorare până când nu se vor pronunţa cele trei instituţii ale statului abilitate cu sănătatea umană, a declarat miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin...
MB: Adolescenţii consumă prea multe grăsimi saturate şi prea puţine fructe şi legume (studiu) Medicii britanici şi-au exprimat temerile cu privire la sănătatea generaţiilor viitoare după ce, conform unui studiu guvernamental, adolescenţii britanici (11 - 18 ani) au în hrana zilnică prea multe grăsimi saturate şi prea puţine fructe, legume şi fier, transmite publicaţia The Guardian.
ANSVSA: 460 de probe prelevate din carne şi organe de pasăre indică absenţa medicamentelor de uz veterinar şi a hormonilor Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a analizat, până în prezent, 460 de probe prelevate din carne şi organe de pasăre, pentru determinarea prezenţei medicamentelor de uz veterinar şi a hormonilor, toate indicând absenţa acestor substanţe.
CE: va fi nevoie de timp pentru a şti dacă Germania a exportat produse cu dioxină Bruxelles, 5 ian /Agerpres/ - Comisia Europeană consideră că va fi nevoie de timp pentru a verifica dacă Germania a exportat ouă sau carne contaminate cu dioxină în alte ţări ale Uniunii Europene, a declarat miercuri un purtător de cuvânt comunitar, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.