Cele mai citite
 


CE cere Germaniei să verifice dacă a exportat produse cu dioxină
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Europeană a cerut marţi autorităţilor germane să verifice dacă s-au exportat ouă sau carne contaminate cu dioxină în alte ţări ale Uniunii Europene, după ce mai bine de o mie de ferme germane au fost închise luni din această cauză, notează agenţia spaniolă de presă EFE.
Executivul comunitar a transmis acest mesaj autorităţilor germane în cadrul unei conferinţe telefonice între reprezentanţi ai celor două părţi marţi dimineaţă, potrivit unui purtător de cuvânt comunitar.

'Din câte ştim, această problemă afectează doar Germania, dar am cerut autorităţilor germane să verifice dacă s-au exportat produse în alte ţări, fie că este vorba de ouă, carne sau altceva', a explicat purtătorul de cuvânt Frederic Vincent.

Totuşi, Vincent a estimat că 'este prea devreme' pentru ca executivul comunitar să se pronunţe în sensul interzicerii exporturilor de produse de acest tip din Germania.

Potrivit Comisiei, este de datoria autorităţilor germane să clarifice faptele şi să ia măsurile necesare, informând punctual executivul comunitar în legătură cu acestea.

Peste o mie de ferme germane de pui, porci şi curcani din cinci landuri au fost închise luni după ce s-a constatat că multe dintre ele cumpăraseră furaje contaminate cu dioxină, deşi autorităţile germane au asigurat că această poluare 'nu reprezintă un risc pentru consumul uman'.

Primele cercetări oficiale arată că originea dioxinei s-ar afla la un fabricant de biodiesel din Emden (Saxonia Inferioară). Acesta ar fi furnizat acid gras contaminat unui fabricant de hrană pentru animale, care a furnizat tone de furaje mai multor exploataţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CE: va fi nevoie de timp pentru a şti dacă Germania a exportat produse cu dioxină Bruxelles, 5 ian /Agerpres/ - Comisia Europeană consideră că va fi nevoie de timp pentru a verifica dacă Germania a exportat ouă sau carne contaminate cu dioxină în alte ţări ale Uniunii Europene, a declarat miercuri un purtător de cuvânt comunitar, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Contaminarea cu dioxină: Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat măsuri de precauţie; precedente în Europa Paris, 8 ian /Agerpres/ - Cazul contaminării cu dioxină din Germania este ultimul ca dată dintr-o serie de mari scandaluri alimentare legate de această substanţă cancerigenă, în ultimii ani, în Europa, notează sâmbătă AFP, care semnalează câteva dintre ele.
Dioxina - singura ţară terţă care a suspendat importurile de carne germană este Coreea de Sud Comisia Europeană a anunţat luni că, din datele pe care le deţine, singura ţară terţă care a suspendat importurile de carne din Germania în urma scandalului dioxinei este Coreea de Sud.
Dioxină: Coreea de Sud a suspendat importurile de carne de porc din Germania Bruxelles, 8 ian /Agerpres/ - Coreea de Sud a informat Uniunea Europeană că-şi suspendă importurile de carne de porc din Germania în urma scandalului privind contaminarea cu dioxină, măsură pe care Comisia Europeană o consideră disproporţionată, a declarat sâmbătă pentru AFP un purtător de cuvânt de...
Comisia Europeană: Raportul OMS despre potenţialul cancerigen al cărnii nu înseamnă că trebuie să renunţăm la acest aliment Recentul raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în care se menţionează că produsele din carne procesată şi carnea roşie sunt alimente posibil cancerigene nu trebuie primit cu 'isterie' şi nu înseamnă că este cazul să renunţăm la consumul produselor din carne, a declarat vineri comisarul european...
Dioxină: Autorităţile germane evocă o contaminare de origine 'criminală' Berlin, 7 ian /Agerpres/ - Ministerul german al Agriculturii a evocat vineri 'indicii care susţin mai curând' o origine criminală în scandalul contaminării cu dioxină, care a afectat o bună parte a ţării, informează France Presse.