Cele mai citite
 


SUA: reforma sanitară şi bugetul armatei, printre obiectivele legislative ale republicanilor
joi, 6 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Republicanul Eric Cantor, care se pregăteşte să-şi preia atribuţiile de lider al majorităţii în Camera Reprezentanţilor, a declarat marţi presei că bugetul armatei şi legea privind asigurările de sănătate vor intra în vizorul partidului său, relatează AFP.
'Avem un program întreg pentru diminuarea cheltuielilor şi stimularea creşterii şi ne vom defini priorităţile arătând angajamentul nostru în reducerea cheltuielilor în fiecare săptămână în care suntem aici', a spus Cantor. El a insistat că partidul său, care va prelua miercuri majoritatea în Camera Reprezentaţilor, va propune săptămânal un proiect de lege de reducere a cheltuielilor.

În această săptămână, republicanii au propus un proiect de lege pentru reducerea cheltuielilor de funcţionare a Congresului, o scădere de 5% care duce la economisirea a circa 35 de milioane de dolari, potrivit acestora.

Întrebat dacă aceste reduceri vor viza şi Pentagonul, Cantor a răspuns: 'Cei mai mulţi dintre noi au spus deja că totul va fi în joc'. 'Fiecare va trebui să facă mai mult cu mai puţin', a adăugat el.

Eric Cantor a mai confirmat şi faptul că republicanii vor propune o lege care să abroge reforma sistemului asigurărilor de sănătate adoptată la începutul lui 2010.

'Acest proiect de lege cheltuieşte bani pe care nu-i avem şi conţine numeroase reglementări care distrug locuri de muncă', a precizat Cantor, menţionând că textul ar putea fi înlocuit de o altă legislaţie mai populară în rândul opiniei publice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Noul proiect de lege privind agricultura, 'un dezastru economic' (The Guardian) Un proiect de lege privind agricultura, care urmează să fie legiferat de Congresul SUA şi a cărui valoare se ridică la 1 trilion de dolari, îi va prejudicia pe săraci şi va promova alimente nesănătoase, se arată într-un comentariu publicat de cotidianul britanic The Guardian.
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.
Hunor Kelemen: Am primit observaţii la proiectul de lege a sănătăţii şi de la PDL, există şi acolo anumite reţineri Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a precizat miercuri că ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau, a primit de la Administraţia Prezidenţială, în urmă cu o lună, proiectul de lege pentru reforma în domeniul sănătăţii, punctând că Uniunea mai are nevoie de nişte lămuriri cu privire la nişte prevederi, printre...
SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate (administraţia) Reforma sistemului de sănătate iniţiată de către preşedintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administraţia, citată de AFP.
Modificările la legea privind reforma sistemului american de sănătate, aprobate şi de Camera Reprezentanţilor Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a semnat vineri în mod oficial şi a trimis spre promulgare preşedintelui Barack Obama ultimele modificări la legea revizuită privind reforma sistemului de sănătate, relatează Reuters.
SUA: Camera Reprezentanţilor adoptă un proiect de buget provizoriu, dar blochează fondurile pentru reforma sănătăţii Camera Reprezentanţilor a SUA, unde majoritatea este deţinută de republicani, a aprobat vineri un amendament prin care lipseşte de fonduri reforma sistemului sanitar din 2010, considerată a fi principala realizare legislativă a preşedintelui american Barack Obama, transmite EFE.