Cele mai citite
 


Preşedintele SUA a promulgat noua lege a securităţii alimentare, criticată de republicani
joi, 6 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele SUA, Barack Obama, a promulgat marţi legea securităţii alimentare, adoptată de Congres în decembrie anul trecut, informează Efe, AP şi Reuters.
Ministrul american al sănătăţii, Kathleen Sebelius, a salutat în noua lege cea mai importantă revizuire a standardelor de securitate alimentară din ultimii 100 de ani.

Totuşi, o serie de legislatori republicani au anunţat că intenţionează să se opună legii, care ar costa bugetul SUA circa 1.4 miliarde de dolari pe o perioadă de 5 ani, şi au ameninţat cu blocarea finanţării acesteia.

Jack Kingston, membru republican al comisiei din Camera reprezentanţilor pentru relaţiile cu FDA, Administraţia federală pentru alimente şi medicamente, a pus la îndoială necesitatea legii, în condiţiile în care în prezent deja 'rezervele de hrană ale SUA sunt 99.99% sigure, potrivit chiar estimărilor administraţiei Obama'.

Legea va permite FDA să-şi intensifice inspecţiile la producătorii de alimente şi îi conferă autoritatea de a cere retragerea de pe piaţă a produselor contaminate, dacă până în prezent putea doar să negocieze astfel de retrageri cu producătorii.

Noua lege nu se referă şi la carne sau ouă, aceste produse ţinând de Ministerul Agriculturii şi fiind deja supuse unor monitorizări mai stricte decât cele care ţin de FDA, adică în primul rând legumele şi fructele.

O mare parte din fondurile prevăzute pentru noua lege urmează să fie cheltuite cu angajarea a circa 2000 de inspectori.

Potrivit Centrului naţional pentru controlul maladiilor, circa 48 de milioane de americani, sau a şasea parte din populaţie, se îmbolnăvesc în fiecare an din cauza consumului de alimente contaminate sau păstrate în condiţii neadecvate, iar 3000 dintre ei mor din această cauză.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
SUA: Reforma din domeniul sănătăţii, la mâna justiţiei Judecătorul federal al statului american Virginia, Henry Hudson, a declarat neconstituţională reforma din domeniul sănătăţii a lui Barack Obama. Decizia subminează reforma dorită de Barack Obama şi aprobată de Congres atunci când acesta avea majoritate democrată. Ultimul cuvânt îl va avea însă Curtea...
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.
Pilula de a doua zi va fi accesibilă în SUA fără limită de vârstă şi fără reţetă Administraţia preşedintelui american Barack Obama a anunţat că renunţă să facă apel la decizia unui judecător care a anulat limita de vârstă începând de la care americancele pot avea acces, fără reţetă, la aşa-zisa 'pilulă de a doua zi', relatează AFP.
Întors din vacanţă, Obama are o agendă încărcată pentru ultimele luni ale preşedinţiei sale Preşedintele american Barack Obama s-a întors duminică seara la Washington din ultima sa vacanţă în calitate de preşedinte al SUA, pentru o agendă care va presupune viitoare bătălii cu un Congres aflat sub controlul republicanilor şi obişnuita campanie în susţinerea democratei Hillary Clinton, informează...
Barack Obama a promulgat reforma istorică a asigurărilor de sănătate Barack Obama a promulgat marţi reforma istorică a asigurărilor de sănătate vizând extinderea asigurării la 32 de milioane de americani, relatează agenţiile internaţionale de presă.