Cele mai citite
 


Arabia Saudită: sănătatea regelui în continuă ameliorare, afirmă fiica lui Abdallah
joi, 6 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Starea sănătăţii lui Abdallah al Arabiei Saudite se ameliorează şi suveranul urmează să revină în ţară în următoarele zile, a afirmat fiica regelui saudit, citată miercuri de AFP.
'Sănătatea regelui se află într-o continuă ameliorare, el continuă şedinţele de fizioterapie şi se va întoarce în ţară la sfârşitul tratamentului', a declarat prinţesa Adelah pentru cotidianul al-Watan.

Regele Abdallah al Arabiei Saudite a părăsit la 22 decembrie spitalul din New York, unde fusese internat în urmă cu o lună pentru o intervenţie chirurgicală.

Regele Abdallah /86 ani/, care suferea de hernie de disc complicată de un 'hematom', a fost operat cu succes la New York, anunţa la 24 noiembrie canalul de televiziune Al-Arabiya.

În decembrie, suveranul saudit a fost supus cu succes unei noi operaţii şi a început un program de recuperare.

Vârsta înaintată şi perioada îndelungată de spitalizare a lui Abdallah au alimentat zvonurile privind viitoarea conducere a regatului, un important pilon al politicii în Orientul Mijlociu şi primul exportator mondial de petrol.

Prinţul moştenitor Sultan ben Abdel Aziz, un octogenar frate vitreg al suveranului şi ministru al apărării, a fost tratat de cancer în 2008 şi în 2009, tot în Statele Unite ale Americii.

Prinţul Nayef /77 ani/, frate vitreg al regelui şi ministru de interne, ocupă poziţia a treia în ordinea succesiunii la tron, de la numirea sa în funcţia de vicepremier, în martie 2009.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Prima intervenţie chirurgicală pro bono la Spitalul Euroclinic la un tânăr cu o tumoră la baza craniului de 8 cm O primă intervenţie chirurgicală dintr-un program de operaţii pro bono pe care Reţeaua Regina Maria le are în vedere la Spitalul Euroclinic a fost realizată la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri.
Cluj: Intervenţie chirurgicală transmisă în premieră mondială, în direct, în sistem 3D O echipă de medici români şi italieni a realizat, vineri, în premieră mondială, la Spitalul Municipal Clujana, o operaţie care a fost transmisă în direct, în sistem 3D. Astfel, o grupă de 30 de medici rezidenţi şi de studenţi au putut viziona, în timp real, ceea ce în mod normal nu vede decât chirurgul...
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
ŞTIINŢÃ: Intervenţie chirurgicală in utero în premieră în România O operaţie de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero a fost realizată în premieră în România, la Maternitatea Regina Maria, în martie 2012, după ce o femeie aflata în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, la o ecografie de rutină, a aflat că bebeluşul ei este foarte bolnav. Medicul ei curant a sfătuit-o...
Intervenţie chirurgicală efectuată în premieră de medicii ieşeni O echipă de medici de la Spitalul de Recuperare din Iaşi a efectuat, vineri, o intervenţie chirurgicală în timpul căreia a fost transplantată o proteză de umăr unui bărbat din judeţul Neamţ diagnosticat cu boala Wilson.