Cele mai citite
 


Nouă din zece americani cred că mănâncă sănătos
joi, 6 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diete
 

Nouă americani din zece cred că alimentaţia lor este sănătoasă, chiar dacă două treimi din populaţie nu consumă destule fructe şi legume, în această ţară campioană mondială la obezitate, potrivit unui studiu publicat marţi şi citat de AFP.

Conform anchetei desfăşurate de revista Consumer Reports, desfăşurată pe 1 234 adulţi, 52,6% dintre americani consideră alimentaţia lor 'mai degrabă sănătoasă', 31,5%, 'foarte sănătoasă' şi 5,6%, 'extrem de sănătoasă'. Însă, în imperiul Coca-Cola, 43% dintre persoanele intervievate recunosc că beau cel puţin o băutură gazoasă sau dulce pe zi şi numai o persoană din patru spune că-şi limitează consumul de zahăr şi grăsimi, se arată în sondajul efectuat la începutul lunii noiembrie.

'Americanii au tendinţa să-şi dea note bune la alimentaţie, dar, atunci când sunt întrebaţi câte băuturi gazoase, grăsimi, fructe şi legume consumă, se constată că părerea lor despre o alimentaţie sănătoasă este discutabilă', remarcă Nancy Metcalf de la Consumer Reports.

Patru persoane din zece spun că mănâncă 'aproape tot' sau 'practic tot' ce doresc.

În SUA, unde o treime din adulţi sunt obezi, puţini oameni se cântăresc sau îşi calculează aportul zilnic de calorii, mai arată ancheta. Atunci când sunt întrebate ce greutate au, trei persoane din zece declară kilograme mai puţine dacă sunt obeze sau supraponderale. Numai trei din zece spun că respectă regimul recomandat, cu cel puţin cinci fructe sau legume pe zi.

Potrivit unui alt sondaj publicat la sfârşitul anului trecut, slăbitul figurează printre primele hotărâri pe care americanii le vor lua în 2011, imediat după încetarea fumatului.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Adolescenţii, mai deschişi să adopte o alimentaţie sănătoasă dacă li se pare că astfel pot fi rebeli (studiu) Metodele prin care se exploatează nevoia tinerilor de fi rebeli şi de a face dreptate în societate îi pot determina pe aceştia să adopte obiceiuri sănătoase de hrănire, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, informează, The Guardian.
Noul ghid dietetic din SUA stabileşte în premieră limite specifice de zahăr, sare şi grăsimi Americanii ar trebui să reducă aportul de sare, grăsimi şi zahăr, în conformitate cu cel mai recent ghid dietetic publicat joi de guvernul federal şi care stabileşte pentru prima dată limitele specifice pentru anumite produse alimentare, informează agenţia France Presse (AFP).
Nicolae Hâncu: Sedentarismul este mai periculos decât obezitatea Reducerea cu 25% a mortalităţii provocată de bolile cronice netransmisibile se poate face printr-o alimentaţie sănătoasă, prin reducerea consumului de sare şi alcool, prin renunţarea la fumat şi combatarea sedentarismului, a declarat vineri la cea de a IV-a ediţie a Congresului naţional "Bolile cronice...
Studiu ISRA Center: Aproape jumătate dintre români - 46% - sunt supraponderali, iar 4% sunt subponderali Aproape jumătate dintre români - 46% - sunt supraponderali, iar 4% sunt subponderali, relevă un studiu realizat de ISRA Center.
Reguli de baza in alimentatia omului sanatos Incepem cu cateva reguli simple si observatii referitoare la procurarea alimentelor: Nu este bine sa se consume apa in timpul mesei, pentru ca apa dilueaza sucurile gastrice. Apa se bea fractionat pe parcursul zilei, in cantitate de 1,5-2 litri, in functie de masa corporala. Sunt autori care recomanda...
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.