Cele mai citite
 


Tulcea: Soluţii pentru susţinerea spitalelor din oraşele mici
joi, 6 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerii mai multor unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea propun ca şi comunele din imediata apropiere a acestora şi care beneficiază de serviciile medicale ale respectivelor spitale să susţină financiar dezvoltarea acestora.
Prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES că aceasta este una dintre propunerile managerilor spitalelor din judeţ care s-au întâlnit la Prefectură cu autorităţile locale şi judeţene.
''Există cadrul legal pentru ca fiecare consiliu local din apropierea unităţilor spitaliceşti din Babadag, Măcin şi Sulina să acorde sume pentru susţinerea şi dezvoltarea activităţii. Mi se pare un punct de vedere bine ancorat în realitatea românească atâta vreme cât un oraş mic nu poate susţine singur activitatea unei instituţii spitaliceşti de serviciile căreia beneficiază şi populaţia din alte comune'', a afirmat prefectul Gudu.
O altă propunere venită din partea directorilor unităţilor spitaliceşti din judeţ vizează modificarea contractelor de rezidenţiat.
''Trebuie să fie modificată legislaţia astfel încât contractul să fie unul ferm. Directorul Centrului de sănătate din Sulina, de exemplu, a menţionat chiar ca diploma să nu fie dată rezidentului decât la finele perioadei de rezidenţiat, iar această perioadă să fie micşorată la doi ani'', a menţionat prefectul de Tulcea.
Propunerile autorităţilor sanitare din judeţ au fost transmise, miercuri dimineaţă, Ministerului Sănătăţii. Potrivit prefectului Vasile Gudu, niciuna dintre unităţile spitaliceşti din judeţ nu va fi desfiinţată în acest an.
''Singura problemă este la Măcin, unde spitalul a fost redimensionat anul trecut la 65 de paturi, conducerea spitalului a încercat menţinerea unui număr de 102 paturi, iar în acest an se doreşte o reorganizare, activitatea spitalului urmând să se desfăşoare doar pe două niveluri'', a conchis prefectul Gudu.
Directorul Autorităţii de Sănătate Publică, Laura Militaru, a declarat recent că la spitalul din Măcin se doreşte amenajarea unei secţii de îngrijiri paleative, singura problemă fiind cea a lipsei specialiştilor.
În judeţul Tulcea, există trei spitale, în oraşele Măcin, Babadag şi Tulcea, în extremitatea estică, la Sulina, existând un Centru de sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Singura leprozerie din România, transformată în centru de îngrijiri paleative Ultima leprozerie din Uniunea Europeană care funcţionează la Tichileşti, judeţul Tulcea, ar putea fi transformată într-un centru de asistenţă socială sau de îngrijiri paleative, în acest sens Direcţia de Sănătate Publică (DSP) începând discuţiile cu ministerul de resort.
Tulcea: Secţie de îngrijiri paleative, la Măcin Problemele sistemului sanitar din judeţul Tulcea vor fi analizate la nivelul prefecturii, conducerea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) dorind ca unităţile spitaliceşti din oraşele Măcin şi Babadag să funcţioneze în continuare, iar cea din Măcin să aibă şi o secţie de îngrijiri paleative.
Spitalele din judeţul Tulcea solicită 46 de rezidenţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a solicitat Ministerului Sănătăţii 46 de posturi la concursul naţional de rezidenţiat, posturile reprezentând circa 25% din numărul total al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).
Tulcea: Centru comunitar medico-social, înfiinţat printr-un program româno-elveţian Primăria comunei tulcene Luncaviţa va implementa un proiect în valoare totală de aproape 1,1 milioane de lei pentru înfiinţarea unui centru comunitar medico-social, acesta urmând să fie finanţat prin Programul de cooperare România-Elveţia.
Tulcea: Medicii spitalului din Babadag anunţă proteste Cadrele medicale din Spitalul din oraşul Babadag, membre ale sindicatului Sanitas, vor să organizeze duminică, începând cu ora 11,00, un protest în semn de nemulţumire faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a transforma unitatea într-un centru pentru bătrâni.
Tulcea: Protest pentru menţinerea Spitalului orăşenesc Babadag Cadrele medicale din Spitalul orăşenesc Babadag, membre ale sindicatului Sanitas, protestează duminică, începând cu ora 11,00, faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a transforma unitatea într-un centru social.