Cele mai citite
 


Profesorul german Gunther von Hagens a decis să fie 'plastinat' după moarte
joi, 6 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Profesorul german Gunther von Hagens a dispus ca, după decesul său, corpul să-i fie 'plastinat'. Decizia se bazează pe faptul că suferă de maladia Parkinson în stadiu avansat, transmite miercuri EFE.
Von Hagens a devenit celebru după ce a 'plastinat' primul cadavru în 1990, după 20 de ani de cercetări de în Heidelberg (vestul Germaniei), oraş în care a emigrat din Germania de Est, pentru a studia.

'Soţia mea, doctorul Angelina Whalley, comisar în cadrul expoziţiei 'Lumi corporale', se va ocupa de 'plastinarea' cadavrului meu. Facem deja toate pregătirile în acest sens', a dezvăluit Hagens în declaraţiile publicate de ziarul 'Bild'.

În articolul cu titul 'Testamentul 'Doctorului Moarte' ', von Hagens explică faptul că trupul său neînsufleţit, 'plastinat' în prealabil, va fi amplasat într-o postură de salut la intrarea în expoziţie. Vreau să-mi întâmpin oaspeţii, chiar şi după moarte'.

După ce a mărturisit că numai familia sa ştia că suferă de boala Parkinson de peste doi ani, medicul german a subliniat că diagnosticul l-a adus într-o stare de disperare existenţială. 'În faţa colaboratorilor şi a străinilor mi-am ascuns mereu mâna stângă care tremura în buzunar, la spate sau chiar stând pe ea', a afirmat el.

'Mişcările pe care le fac sunt din ce în ce mai puţin coordonate', declară von Hagens, care recunoaşte că 'şi-a început ultimul capitol din viaţă'.

Gunther von Hagens, în vârstă de 65 de ani, a mai spus că acum îşi ia mai multe zile libere, merge în vacanţă după ani de muncă neîntreruptă şi - nu în cele din urmă - trăieşte 'mai conştient'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maladia Parkinson ar putea fi legată de numeroase forme de cancer Boala Parkinson poate fi asociată statistic cu 16 tipuri de cancer, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii din Taiwan, publicat în JAMA Oncology şi citat de economictimes.indiatimes.com.
Neurochirurgul francez Alim-Louis Benabid distins cu premiul Lasker pentru cercetări privind maladia Parkinson Neuochirurgul francez Alim-Louis Benabid a fost distins luni cu prestigiosul premiu al Fundaţiei americane Lasker, considerat Nobelul american pentru cercetări clinice inovative privind maladia Parkinson, scrie agenţia France Presse.
Preşedintele de onoare al Societăţii de Neurologie: Registrul naţional pentru boala Parkinson ar putea fi instituit anul viitor Registrul naţional pentru boala Parkinson ar putea fi instituit anul viitor, având în vedere că Societatea de Neurologie din România este aproape de finalizarea unui program informatic în acest sens, a declarat joi preşedintele de onoare al acestei societăţi, Ovidiu Băjenaru.
Maladia Parkinson duce la o creştere a riscului de îmbolnăvire de cancer de piele (studiu) Pacienţii bolnavi de Parkinson întâmpină un risc de două ori mai mare de a se îmbolnăvi de melanoma, o formă mortală de cancer de piele, comparativ cu oamenii sănătoşi, conform unei analize realizate pe 12 studii existente în acest domeniu, transmite AFP.
Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii Cercetătorii, tot mai aproape de tratamentul bolii Parkinson
Ibuprofenul ar putea reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson (studiu) Consumul regulat de ibuprofen sau de alte medicamente anti-inflamatoare ar putea reduce semnificativ riscul de a dezvolta boala Parkinson, arată un studiu desfăşurat de cercetători americani, menţionat de site-ul maxisciences.com.