Cele mai citite
 


Controversatul specialist în anatomie Gunther von Hagens intenţionează să-şi plastineze cadavrul
joi, 6 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Controversatul savant Gunther von Hagens, specialist în anatomie, spune că vrea să-şi plastineze corpul după moarte şi să-l expună într-o expoziţie de cadavre organizată de el, scrie cotidianul Bild.
'Soţia mea îmi va plastina corpul. Ne pregătim pentru asta de multă vreme. Corpul meu plastinat va fi expus la intrarea în expoziţie şi-i va saluta pe cei care vin. Le voi spune un +bun venit vizitatorilor, chiar dacă voi fi mort', declară el celui mai citit ziar din Germania.

În vârstă de 65 de ani şi suferind de boala Parkinson , Gunther von Hagens, botezat de presă 'Doctorul Moarte', a organizat în lume mai multe expoziţii ce corpuri plastinate, care au atras numeroşi turişti şi au declanşat multe polemici. A deschis la Guben (est) un Plastinarium, sub numele de Centru de competenţe anatomice, cu cursuri de anatomie şi plastinare, procedeu pe care l-a pus la punct în 1977, unde se vând şi părţi de corp uman plastinate.

'Plastinarea' constă în înlocuirea cu silicon, răşină epoxi sau poliester a apei şi grăsimii din ţesuturi. Astfel tratate, corpurile îşi păstrează aspectul natural şi pot fi expuse cu organele, muşchii, tendoanele şi nervii la vedere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Biobanca de ţesuturi va deveni centru de excelenţă Proiectul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara intitulat 'Biobanca de ţesuturi - suport în cercetarea afecţiunilor rare în dermatologie' se doreşte a fi transformat în Centru de excelenţă, un standard de conduită practică unde să fie pregătită resursa umană.
Sibiu: Prima expoziţie din România cu fotografii din timpul operaţiilor estetice "Gentle Violence - Faces of Change" este prima expoziţie din România cu fotografii din timpul operaţiilor estetice. Acestea pot fi văzute de vineri până pe 9 octombrie, la Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
Medicii din Târgu Mureş îşi vor promova lucrările în cadrul Bookfest, în cadrul UMF 70 Medicii mureşeni îşi vor promova lucrările de specialitate în cadrul unui Bookfest, organizat în octombrie, în cadrul seriei de evenimente legate de împlinirea a 70 de activitate de către Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, a anunţat luni rectorul UMF, prof. dr. Leonard Azamfirei.
Expoziţie de fotografie rară despre istoria de peste 110 de ani a clădirii UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a inaugurat, marţi, o expoziţie fotografică inedită intitulată '110 ani de istorie, 70 de ani de UMF', în care sunt prezentate imagini vechi din Târgu Mureş, precum şi modul în care au evoluat clădirile universităţii.
Expoziţie de informare şi consiliere despre nutriţie şi diabet, în mai, la Sala Palatului Informaţii despre o alimentaţie sănătoasă pot fi aflate la ExpoDiabet - expoziţie de informare şi consiliere despre nutriţie, diabet şi viaţă sănătoasă, ce va avea loc în perioada 20 - 22 mai la Sala Palatului din Bucureşti.
Expoziţie pe tema pericolului din alimente, la Parlamentul European Bruxelles, 17 mar - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Impactul obiceiurilor alimentare asupra sănătăţii este prezentat publicului, în aceste zile, prin intermediul unei inedite expoziţii, inaugurată miercuri seara, la Parlamentul European, şi care îi aparţine artistului de origine...