Cele mai citite
 


Botoşani: Spitalul de pneumoftiziologie, retrocedat parţial
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 5 ian /Agerpres/ - Spitalul de Pneumoftiziologie din Botoşani a rămas fără o parte din clădiri şi din terenul pe care funcţionează, după ce acestea au fost retrocedate reprezentanţilor fostului proprietar.
Spitalul, dar şi Consiliul Local al municipiului Botoşani, în subordinea căruia funcţionează, au pierdut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces în care Fundaţia 'Caritatea' a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România a revendicat, în numele foştilor proprietari, 1.663 de metri pătraţi de construcţie şi teren.
Astfel, Spitalul de Pneumoftiziologie trebuie să restituie, în natură, dispensarul, farmacia şi o secţie a spitalului, precum şi terenul de sub aceste clădiri.
Managerul spitalului, Viorel Lefter, susţine că, pentru a nu afecta activitatea unităţii medicale, soluţia de moment este plata chiriei lunare, iar ulterior cumpărarea imobilului.
'Eu am socotit, în mare, că o chirie ne-ar ajunge la 9.000 de lei pe lună. Am fost la primărie chiar astăzi să vedem ce se poate face. Aşteptăm decizia Comisiei de retrocedare şi în momentul în care va veni această decizie se va încerca luarea legăturii cu evreii, că ei vin de obicei la negocieri', a declarat miercuri Lefter.
Procesul dintre Fundaţia 'Caritas', pe de o parte, şi Spitalul de Pneumoftiziologie şi Consiliul Local, pe de altă parte, a început în 2007. Magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au decis, în prima etapă, restituirea clădirilor şi a terenului, însă reprezentanţii spitalului şi ai municipalităţii au făcut recurs. Instanţa supremă s-a pronunţat definitiv şi irevocabil în luna decembrie. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Primăria cumpără două clădiri în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie Primăria municipiului Botoşani va achiziţiona două imobile în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie, a anunţat, miercuri, viceprimarul Viorel Iliuţă.
SIVECO România şi iSOFT au lansat aplicaţia iSOFT Laboratory SIVECO Romania şi furnizorul de soluţii IT în domeniul medical iSOFT au lansat în parteneriat aplicaţia iSOFT Laboratory, potrivit unui comunicat de presă
Botoşani: Director de spital cu salariu de 10.000 de lei Directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din municipiul Botoşani, economistul Viorel Lefter, beneficiază de un venit salarial brut lunar de 10.200 de lei, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale, Radu Drăguş.
Botoşani: Preşedintele CJ anunţă că Sanatoriul Guranda nu va deveni cămin de bătrâni Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a anunţat, joi, că va desfiinţa complet Sanatoriul de pneumoftiziologie Guranda şi va refuza transformarea acestuia în cămin de bătrâni.
Consiliul Judeţean Botoşani a început procedura de desfiinţare a Sanatoriului de pneuomoftiziologie Guranda Sanatoriul de pneumoftiziologie din localitatea Guranda, judeţul Botoşani, va intra în procedură de desfiinţare în baza unei hotărâri adoptate, miercuri, de Consiliul Judeţean.
Botoşani: Spitalul de Pneumoftiziologie, transferat la Consiliul Judeţean Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Botoşani va fi transferat din subordinea Consiliului Local (CL) în cea a Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, în baza unei hotărâri adoptate, joi, de consilierii locali din municipiul Botoşani.