Cele mai citite
 


Traian Băsescu: 1,68 milioane persoane muncesc la negru
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 5 ian /Agerpres/ - Un număr de 4,4 milioane salariaţi sunt înregistraţi oficial pe piaţa muncii din România, iar 1,68 milioane de persoane muncesc la negru, a declarat miercuri, la începutul şedinţei de guvern, preşedintele Traian Băsescu.
El a afirmat că munca la negru face rău oamenilor, nu numai bugetului, deoarece cei care muncesc la negru sunt 'lăsaţi în aer', nu beneficiază de plata contribuţiilor de asigurări sociale şi de sănătate.
'Nu se mai poate tolera această situaţie dintr-un motiv elementar - susţinem că avem grijă, printre altele, de cei care muncesc. Cei care muncesc la negru nu beneficiază nici de plata contribuţiilor la pensii din partea angajatorilor, nici de plata contribuţiilor la sănătate, aceşti oameni sunt lăsaţi în aer pur şi simplu. Este obligaţia noastră să găsim formulele prin care să scoatem la suprafaţă munca la negru pentru că ea face foarte mult rău, nu numai bugetului', a spus preşedintele României.
Traian Băsescu a atenţionat asupra reformei pieţei muncii, ca pilon al unui viitor acord cu Fondul Monetar Internaţional /FMI/, care trebuie asumată şi pentru care fi bine să fie făcuţi primii paşi încă din luna ianuarie. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu susţine un nou acord cu FMI având ca obiectiv major consolidarea fiscală Bucureşti, 4 ian /Agerpres/ - Preşedintele Traian Băsescu susţine încheierea unui nou acord între România şi Fondul Monetar Internaţional /FMI/, de tip preventiv, având ca obiectiv major consolidarea fiscală.
Slate: România, ţară de vânzare la preţ redus Directoarea Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde se va afla în 15 şi 16 iulie în vizită în România, o ţară pe care FMI o forţează să se vândă, comentează luni Slate.fr.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Traian Băsescu: Mulţi dintre romi trăiesc, în mod tradiţional, din ce fură Trimisul special al Agerpres, Claudiu Zamfir, transmite: Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri, că mulţi dintre etnicii romi din România trăiesc din câştigurile obţinute prin furt, însă autorităţile de la Bucureşti nu le pot interzice libera circulaţie în Uniunea Europeană.
Traian Băsescu: România nu mai trage ultima tranşă de la FMI România nu va mai trage ultima tranşă din Acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), ci doar ultima tranşă din acordul cu Uniunea Europeană, necesară acoperirii deficitului bugetului de stat, a declarat, duminică seară, la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu.