Cele mai citite
 


Proiect pentru o mai bună colaborare între medici şi pacienţii cu BPOC
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 5 ian /Agerpres/ - Un important proiect având ca scop creşterea aderenţei la tratament a pacientului cu bronhopneumonie cronică obstructivă (BPOC) urmează a fi demarat sub genericul 'BPOC 360' în februarie-martie 2011, a anunţat miercuri, în conferinţă de presă, prof. dr. Florin Mihălţan, vicepreşedintele Societăţii Române de Pneumologie.
'Proiectul este unul extrem de important şi lucrăm la el de luni de zile. Acesta urmează a fi demarat în lunile februarie-martie, vizează un număr de aproximatix 17.000 pacienţi cu BPOC şi se va desfăşura pe parcursul a doi ani. Sperăm ca, după implementarea acestui pilot, să putem extinde proiectul la un numar mai mare de pacienţi', a declarat prof.dr.Florin Mihălţan.
Obiectivul principal este o mai bună colaborare între medic şi pacient, apropierea dintre aceştia. Astfel, pacientul trebuie să înţeleagă importanţa controlului medical şi urmarea cu stricteţe a tratamentului, dar şi medicul trebuie să fie mai disponibil pentru bolnav, să aibă mai mult timp dedicat acestuia, a evidenţiat vicepreşedintele Societăţii Române de Pneumologie.
El adus în discuţie faptul că în ţările europene numai 26% dintre asmatici sunt controlaţi deoarece bolnavii cu această afecţiune nu vin la medic.
În acest proiect se pune accentul pe bolile respiratorii, în condiţiile în care principala cauză care duce afecţiunea BPOC este fumatul, în proporţie de 60% - 80%, celelalte cauze fiind poluarea casnică şi industrială, precum şi factorii genetici, a subliniat prof. dr. Mihălţan.
Proiectul este derulat de organizaţia nonguvernamentală Aer Pur şi Societatea Română de Pneumologie. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mihălţan (Societatea Română de Pneumologie): 14% din persoanele de peste 40 de ani au boli obstructive (BPOC, astm) Dintre persoanele peste 40 de ani din România 14% au boli obstructive (BPOC, astm), a declarat vineri profesor dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, cu prilejul celei de-a patra ediţii a Conferinţei Managementul Bolilor Pulmonare.
Florin Mihălţan (SRP): Şoferii care adorm la volan ar trebui ajutaţi să-şi trateze boala gratuit Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie (SRP), profesor doctor Florin Mihălţan, recomandă implementarea unei directive europene care prevede ca şoferii care adorm la volan, din cauză că suferă de sindromul de apnee în somn, să fie ajutaţi de stat să-şi trateze această boală, care poate cauza inclusiv...
Prof. dr. Mihălţan: 70 de români mor în fiecare zi din cauza fumatului; legea antifumat nu suportă amânare Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, prof. dr. Florin Mihălţan, a declarat miercuri că 70 de români mor în fiecare zi din cauza fumatului, subliniind că legea împotriva fumatului în spaţiile publice nu mai suportă amânare şi ar trebui să fie o prioritate absolută pentru Parlament.
Dr.Florin Mihălţan: 85% dintre pacienţii ce ajung la medic suferă de BPOC sau alte afecţiuni pulmonare Aproximativ 85% dintre persoanele ce ajung la medic suferă de BPOC, astm sau alte afecţiuni pulmonare, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan.
Societatea Română de Pneumologie cere interzicerea fumatului în spaţiile publice închise Societatea Română de Pneumologie solicită adoptarea unor prevederi legislative prin care fumatul să fie interzis în spaţiile publice închise, la locul de muncă, în parcuri, pe plaje, precum şi în locurile de joacă pentru copii şi în spaţiile în care se practică sportul, a declarat joi preşedintele Societăţii...
Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie: Aproximativ 10% din populaţie are o formă de BPOC Aproximativ 10% din populaţia României prezintă o formă de bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC), a declarat luni într-o conferinţă de presă preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, profesor doctor Florin Mihălţan.