Cele mai citite
 


Dolj: CJ nu va renunţa la spitalele din patrimoniul judeţului
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Craiova, 5 ian /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean /CJ/ Dolj, Ion Prioteasa (PSD), a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că autorităţile locale nu vor renunţa la spitalele pe care acum le au în subordine, pentru că, numai în două unităţi, Consiliul Judeţean a investit anul trecut peste un milion de euro.
'Comasarea spitalelor este un subiect foarte sensibil. De fiecare dată când vine un ministru, acesta are o altă idee decât predecesorii săi. Nu se mai termină odată această problemă. S-a început o descentralizare acum şase luni, nici nu au trecut bine cele şase luni şi vine domnul ministru cu o altă organizare şi ne cere să le dăm eventual înapoi spitalele pe care ni le-au dat sau să le comaseze cu altele. Acum ni le-au dat în patrimoniul judeţului Dolj şi pentru a le lua, trebuie o hotărâre de consiliu judeţean pe care, să fie clar, nu o vor primi niciodată. De ce? Pentru că noi numai în cursul anului trecut am investit un milion de euro în două spitale - la Spitalul din Dăbuleni şi la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Leamna', a spus preşedintele CJ Dolj.
Ion Prioteasa a mai afirmat că Spitalul de la Leamna este unul cu tradiţie construit de Charles Laugier acum aproape o sută de ani, care se adresează unor oameni în grea suferinţă, care dacă sunt lăsaţi liberi pe stradă îi pot contamina şi pe cei din jur. Din acest motiv, CJ Dolj susţine ca în continuare acest spital să rămână în pădurea de la Leamna şi să nu treacă nici la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi nici la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.
Prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, propune înfiinţarea unor centre de excelenţă pe specializări în spitalele din Dolj. Prefectul a declarat, marţi, la finalul unei întâlniri de lucru pe care a avut-o cu managerii spitalelor din judeţ pe tema reorganizării, reprofilării şi comasării spitalelor că managerii au recunoscut că au probleme, însă nu au venit cu nici o propunere de reorganizare sau comasare care să conducă la sporirea calităţii actului medical.
'O singură propunere a venit de la prof. dr. Stelian Voinea, managerul Spitalului din Calafat, care a recunoscut că există resurse umane şi materiale, dar sunt dispersate, că un spital are anestezist şi nu are echipă de chirurgi, altele au echipe capabile de chirurgie şi nu au anestezist. Deci dispersarea atât valorică şi materială cât şi de resurse umane - că toate sunt dotate - dacă ar fi comasate şi s-ar face centre de excelenţă în chirurgie, în ginecologie, atunci pacienţii ar avea de câştigat, pentru că distanţele sunt scurte în judeţul Dolj, de maximum 50 de km de la un spital teritorial la altul. În orice caz, managerii au respins ideea oricărei variante, deşi ideea întâlnirii a fost să venim noi cu propunerile, pentru că altfel tot Ministerul va fi cel care va dispune o decizie final 59; după ce va analiza tuturor variantelor venite din restul judeţelor', a spus prefectul judeţului Dolj.
Eugen Georgescu a mai spus că în urma transferului spitalelor către autorităţile locale, în cadrul unităţilor din judeţe continuă să existe aceleaşi probleme ca şi înainte.
'Aceleaşi datorii, aceleaşi lipsuri privind numărul cadrelor medicale şi, însumând toate acestea, constatăm că la nivelul judeţului nu ar trebui să existe astfel de lipsuri. Dar, fiecare astfel de spital, atunci când vorbeşte de adresabilitate, despre calitatea actului medical, despre cât de dotat sau ce investiţii s-au făcut, toate sunt bune şi frumoase, dar rezultatul este altul decât ar trebui să fie', a spus prefectul Eugen Georgescu.
Acesta a mai afirmat că o altă propunere făcută în cadrul întâlnirii a fost ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova să fie transformat într-un spital de categoria I, însă acesta mai are nevoie de secţie de pneumoftiziologie, pentru care se caută încă soluţii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Prefectura şi CJ au viziuni diferite asupra comasării a două unităţi spitaliceşti Prefectura şi Consiliul Judeţean Dolj nu au reuşit, luni, să cadă de comun acord, în cadrul unei şedinţe comune, asupra comasării a două unităţi spitaliceşti - Spitalul de Pneumoftiziologie din Leamna şi Spitalul Orăşenesc Dăbuleni.
Dolj: Prefectul propune crearea de centre de excelenţă pe specializări Prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, propune înfiinţarea unor centre de excelenţă pe specializări în spitalele din Dolj. Prefectul a declarat, marţi, la finalul unei întâlniri de lucru pe care a avut-o cu managerii spitalelor din judeţ pe tema reorganizării, reprofilării şi comasării spitalelor...
Dolj: Consiliul Judeţean cumpără echipamente medicale de 2,2 milioane lei pentru SJU Craiova Craiova, 22 sept /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dolj a decis să aloce suma de 2,2 milioane lei pentru achiziţia mai multor echipamente medicale care vor intra în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, cel mai mare spital din regiunea Oltenia, unde multe secţii sunt dotate precar. Cu aceşti...
Dolj: Consiliul Judeţean cumpără echipamente medicale de 2,2 milioane lei pentru SJU Craiova Craiova, 22 sept /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dolj a decis să aloce suma de 2,2 milioane lei pentru achiziţia mai multor echipamente medicale care vor intra în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, cel mai mare spital din regiunea Oltenia, unde multe secţii sunt dotate precar. Cu aceşti...
Dolj: CJ investeşte peste 12,5 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova Consiliul Judeţean Dolj scoate la licitaţie, începând de luna viitoare, lucrările pentru construirea unei clinici de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova, proiecte ce depăşesc 12,5 milioane de euro.
Dolj: Modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean, întârziată cu peste doi ani pentru nerespectarea normelor sanitare Proiectul de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost întârziat doi ani şi jumătate, pentru că firma care l-a realizat iniţial nu a respectat normele sanitare şi de securitate la incendiu, apoi şi-a încetat activitatea în România, motiv pentru care Consiliul Judeţean...