Cele mai citite
 


MB: Aproape 600 de femei care purtau implant anticoncepţional au rămas însărcinate
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 5 ian /Agerpres/ - Aproape 600 de femei cărora le-a fost implantat în Marea Britanie un anticoncepţional hormonal cunoscut sub numele 'Implanon' au avut sarcini nedorite, a semnalat miercuri Agenţia de reglementare pentru medicamente şi produse medicale (MHRA), potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
MHRA a menţionat că, de la aprobarea acestui produs în 1999, a avut dovada a 584 de femei care au rămas însărcinate şi a altor 1.607 care au suferit o reacţie adversă la implantul subcutanat.

Implanon, care costă 90 de lire (106 euro) şi a cărui eficienţă este acum cercetată, trebuie să prevină sarcina timp de trei ani.

Potrivit canalului de televiziune Channel 4, un număr de 14 femei dintre cele care au rămas însărcinate au depus plângeri împotriva Serviciului naţional de sănătate, care a plătit deja despăgubiri în valoare de 200.000 lire (236.000 euro).

Într-un comunicat, fabricantul implantului, MSD, care acum a scos alt produs, cunoscut sub numele 'Explanon', a spus că-şi păstrează 'încrederea în eficienţa' produsului Implanon şi a subliniat că baza folosirii sale cu succes este o inserţie corectă.

'Dacă implantul nu este introdus urmându-se instrucţiunile şi în ziua corectă, poate apărea o sarcină neplanificată', a afirmat MSD, care a adăugat că, 'de altfel, niciun anticoncepţional nu este eficient 100 la sută'. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În materie de avorturi, Marea Britanie ar trebui să studieze cazul României (director executiv BPAS) Femeile mor încă din cauza interdicţiei de a face avort, care ar trebui să fie considerată tot atât de perversă şi arhaică pe cât au fost şi restul politicilor lui Ceauşescu, apreciază Ann Furedi, director executiv al British Pregnancy Advisory Service /BPAS/, semnatara unui articol publicat miercuri...
Studiu: Jumătate dintre românce riscă o sarcină nedorită folosind metode contraceptive cu eficienţă limitată Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS) a lansat joi campania 'Planifică Neprevăzutul!', care vizează o mai bună informare a publicului în ceea ce priveşte contracepţia de urgenţă.
Contraceptivele orale - influenteaza sau nu greutatea Pastilele contraceptive sunt de mai multi ani cele mai „populare” metode de contraceptie, si cu toate acestea printre cele mai controversate. Pastilele anticonceptionale au fost introduse pentru prima oara pe piata in anul 1960, de atunci si pana in prezent calitatea acestora s-a imbunatatit simtitor...
Analize medicale recomandate pentru monitorizarea evolutiei in sarcina normala Monitorizarea prenatala a femeilor gravide are drept scop depistarea sarcinilor cu risc crescut. In acest fel rata morbiditatii şi mortalitatii poate fi redusa substantial. In acest articol va vom prezenta protocolul de screening pentru monitorizarea evoluţiei în sarcina normală.
Sarcina dupa varsta de 40 de ani Conform statisticilor multe femei intarzie din ce in ce mai mult sa devina mame, fie din cauza carierei, pentru ca nu gasesc partenerul potrivit sau vor sa creeze un context cat mai potrivit inainte nasterii unui copil, ajungand astfel sa devina mame chiar si la 40 de ani.
SUA: contraceptivele gratuite contribuie la scăderea numărului de avorturi /studiu/ Furnizarea de contraceptive gratuite tinerelor care riscă să aibă sarcini nedorite a permis reducerea într-o manieră drastică a numărului de avorturi şi a cazurilor de sarcină la adolescente, potrivit unui studiu efectuat în statul Missouri (centrul SUA) şi dat publicităţii joi, informează AFP.