Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii: Infecţiile respiratorii acute sunt în scădere
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 5 ian/Agerpres/ - Numărul total al infecţiilor respiratorii acute este în scădere, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat de presă.
Conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 27 decembrie 2010 - 02 ianuarie 2011 numărul total al infecţiilor respiratorii acute raportate este de 52 912, în scădere cu 5,7 % faţă de cel înregistrat în săptamâna precedentă.
De asemenea, numărul cazurilor de viroze respiratorii care au necesitat internare este în scădere.
S-a constatat faptul că, pe teritoriul României nu există focare epidemice de viroze respiratorii sau de gripă.
Au fost izolate 3 tulpini de gripă, una de tip A şi două de tip B, la persoane adulte. Cele 3 persoane au stare generală bună, fără complicaţii.
În acelaşi timp, continuă campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon.
Până în data de 2 ianuarie a.c. au fost efectuate 1.058.603 vaccinări antigripale, din care 528. 342 (49.9%) la grupa de varsta peste 65 ani.
În 2010, Ministerul Sănătăţii va utiliza un număr de 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.
Sunt vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în spitale. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS) împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni, ea vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripă.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012, informează instituţia printr-un comunicat de presă remis miercuri.
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016
MS a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.
Campania de vaccinare împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare.