Cele mai citite
 


Număr crescut de bolnavi de hepatită în sudul Bulgariei
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sofia, 5 ian - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Un număr mare de pacienţi cu hepatita A a fost înregistrat în ultimele zile în oraşul Stara Zagra din sudul Bulgariei. Până în ziua de 4 ianuare, în spitalul judeţean din oraş au fost internaţi 215 pacienţi care prezintă simptomele bolii. Medicii afirmă că paturile din secţia de boli infecţioase s-au ocupat deja şi că sunt nevoiţi să interneze pacienţii în alte secţii.
73 la sută dintre pacienţi sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, iar 12 la sută dintre ei sunt angajaţi la complexul de termocentrale Maritsa-Iztok.

Un număr crescut de pacienţi cu hepatită a fost înregistrat şi în oraşele Plovdiv, Sliven şi Pazardjik. Specialiştii susţin că va fi foarte greu să fie descoperită sursa contaminării în condiţiile în care simptomele hepatitei apar la câteva săptămâni după contractarea bolii. Ei îi sfătuiesc pe locuitorii zonelor cu un număr mai mare de bolnavi să se vaccineze împotrivă hepatitei A.

Ministrul bulgar al sănătăţii, Stefan Konstantinov, a declarat miercuri că situaţia este sub control. El crede că problemei i se acordă o atenţie mai mare decât ar merita. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Focar de hepatită A în rândul personalului unui spital public din Puerto Rico Centrul Medical din Rio Piedras, cel mai mare spital public din Puerto Rico, a confirmat miercuri un focar de hepatită A, care a afectat deocamdată 26 de angajaţi ai centrului, relatează EFE.
Bacău: 20 de cazuri de hepatită A, înregistrate în localitatea Slobozia Nouă Un focar de hepatită acută virală de tip A, maladie cunoscută şi sub denumirea de 'boala mâinilor murdare', a fost înregistrat în satul Slobozia Nouă, din comuna băcăuană Stănişeşti.
Suceava: Peste 400 cazuri de hepatită A înregistrate în 2015 judeţ, majoritatea în mediul rural În judeţul Suceava s-au înregistrat peste patru sute de cazuri de hepatită acută virală de tip A, în cursul anului trecut, a declarat presei, joi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu. Potrivit acesteia, focarele comunitare în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri...
Argeş: Peste 20 de cazuri de hepatită A confirmate la copii din comuna Tigveni Virusul hepatitei A a fost confirmat la 24 de copii din comuna Tigveni, în alte două cazuri rezultatele testelor de laborator fiind negative, a anunţat, marţi, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Sorina Honţaru.
Hepatita A Hepatita A (“hepatita infectioasa” sau “boala mainilor murdare”) Calea principala de transmitere este cea digestiva, prin alimente si apa contaminate cu fecale de la o persoana infectata, si rareori prin contact cu sange infectat.
Suceava: Cinci localităţi cu focare de hepatită A, monitorizate de DSP Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava monitorizează mai multe focare comunitare de hepatită de tip A, în cinci localităţi din judeţ, în primele zece luni ale acestui an fiind înregistrate 338 de cazuri, dintre care 37 numai în luna octombrie, a declarat vineri, pentru AGERPRES, adjunctul instituţiei...