Cele mai citite
 


O cincime dintre implanturile de defibrilatoare au eficienţă discutabilă, potrivit unui studiu
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 5 ian /Agerpres/ - Unul din cinci defibrilatoare au fost implantate din motive discutabile, neexistând o dovadă solidă că aceste implanturi vor ajuta pacienţii, potrivit unei prime analize în domeniu publicate miercuri în Journal of the American Medical Association, informează Associated Press.
Defibrilatoarele implantate readuc la normal ritmul cardiac ăn cazul în care inima începe să bată neregulat. Aceste aparate pot preveni moartea subită la persoanele cu grave probleme cradiace, dar cercetătorii nu au găsit un beneficiu pentru alte categorii de pacienţi.

Pacienţilor care au avut un atac de cord recent sau o intervenţie recentă de bypass nu ar trebui să li se recomande un defibrilator, de exemplu. Aceste implanturi nu sunt recomandate persoanelor recent diagnosticate cu atac de inimă şi celor care au o stare precară a sănătăţii şi o speranţă de viaţă limitată.

Potrivit noului studiu, care a examinat aproximativ patru ani de date colectate la nivel naţional, 22% din intervenţiile pentru implant de defibrilator au fost efectuate la pacienţi care faceau parte din una dintre categoriile menţionate.

Studiul a examinat datele naţionale de la aproximativ 112.000 de pacienţi în intervalul 2006-2009.

Cercetătorii au descoperit că pacienţii care au implanturi potrivit recomandărilor erau mai puţin expuşi riscului de deces în spital şi să sufere complicaţii decât pacienţii ale căror operaţii nu au fost efectuate potrivit recomandărilor.

Doctorii ar trebui să urmeze aceste recomndări şi pacienţii ar trebui să aleagă un specialist în probleme de ritm cardiac, a menţionat dr Douglas Zipes de la Indiana University School of Medicine din Indianapolis. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
Vacanţele asociate cu meditaţia şi yoga pot creşte speranţa de viaţă (studiu) Un nou studiu ce compară efectele pe care le au asupra corpului un ''retreat'' de meditaţie sau yoga şi o simplă vacanţă a dus la concluzia că ambele opţiuni scad nivelul stresului, cresc funcţia imună a organismului şi influenţează anumiţi markeri celulari din sânge asociaţi cu îmbătrânirea, informează...
Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă cu 7 ani mai mare faţă de restul populaţiei (studiu francez) Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă net superioară faţă de restul populaţiei, relevă un studiu al cercetătorilor francezi, potrivit AFP.
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...
O medalie olimpică creşte speranţa de viaţă (studiu) Un studiu australian publicat în numărul de Crăciun al 'British Medical Journal' arată că medaliaţii olimpici au o speranţă de viaţă mai ridicată decât majoritatea oamenilor. Ei ar trăi cu aproape trei ani mai mult, scrie Huffington Post.
Speranţa de viaţă: diferenţe considerabile între ruşi şi europenii din Vest Speranţa de viaţă a europenilor a crescut la nivel global din 1990, dar diferenţa rămâne foarte importantă între Europa de Vest şi unele ţări din fosta Uniune Sovietică, mai ales Rusia, potrivit unei serii de studii publicate miercuri în revista britanică Lancet.