Cele mai citite
 


Epidemie de gripă în Franţa
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paris, 5 ian /Agerpres/ - În Franţa metropolitană se confirmă epidemia de gripă, care a afectat 433.000 de persoane în decurs de două săptămâni, potrivit reţelei Sentinelles Inserm, relatează miercuri canalul internaţional de televiziune France 24.
''Perioada sărbătorilor n-a împiedicat epidemia să se extindă, îndeosebi în nordul /departamentului/ Loire'', afirmă la rândul său reţeaua Grog /Groupes r?gionaux d'observation de la grippe/.
De la jumătatea lunii decembrie, 47 % din prelevările efectuate de către medici ai Grog sunt pozitive pentru gripă. ''Cele trei tipuri de virusuri A(H1N1)2009, A(H3N2) şi B circulă în continuare împreună, dar H1N1 pare să devină majoritar'', potrivit Grog.
În decurs de două săptămâni, 433.000 de persoane au fost nevoite să meargă la medic, a afirmat miercuri reţeaua Sentinelles, care nu ia în calcul decât cazurile cu febră mai mare de 39 de grade survenită brusc.
Săptămâna trecută, vârsta medie a cazurilor raportate era de 30 de ani /jumătate dintre ele având sub 30 de ani, iar cealaltă jumătate peste 30 de ani/.
Începând din 22 noiembrie, 25 de cazuri grave, dintre care 6 soldate cu deces, au fost înregistrate în total, potrivit unui bilanţ difuzat recent de InVS /Institut de veille sanitaire/.
Creşterea numărului persoanelor spitalizate şi al formelor grave legate de virusurile gripale a determinat autorităţile franceze să facă noi recomandări privind vaccinarea, inclusiv pentru femeile însărcinate şi pentru obezi, precum şi în legătură cu utilizarea de antigripale, relevă Grog.
La 15 decembrie, 5,7 milioane de persoane erau vaccinate, din 12,5 milioane de persoane cu risc, sfătuite de către serviciul de asigurări să se vaccineze. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Gripa A(H1N1) a coborât sub pragul epidemic Epidemia de gripă A(H1N1) s-a încheiat în Franţa metropolitană, unde numărul bolnavilor care s-au prezentat la medic cu febră de peste 39 de grade a trecut de două săptămâni sub pragul epidemic, a anunţat miercuri Institutul naţional pentru sănătate şi cercetare medicală /Inserm/, transmite AFP.
Epidemia de Gripă A în direct pe Google Epidemia de Gripă A se află de acum sub supraveghere virtuală. Giganticul motor de căutare pe Internet, Google, îşi lansează azi (9 octombrie), în Franţa şi în alte 12 ţări europene, serviciul Flu Trends. Conectându-vă la adresa www.google.org/flutrends, puteţi observa acum cu ajutorul unei curbe şi...
Olimpice: Pe lângă virusul Zika, Brazilia se confruntă şi cu o epidemie de gripă H1N1, cu patru luni înaintea JO 2016 Virusul Zika nu mai este singura problemă de sănătate care dă bătăi de cap autorităţilor din Brazilia, confruntate acum şi cu o epidemie de gripă aviară mai mortală decât în 2015, cu patru luni înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, informează AFP.
(Corespondenţă) Epidemia de gripă, declarată în încă şase regiuni bulgăreşti : Încă şase regiuni din Bulgaria au declarat, luni, epidemie de gripă, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Regiunile Burgas, Vraţa, Şumen, Blagoevgrad, Veliko Târnovo şi Kiustendil s-au alăturat în acest fel capitalei Sofia, unde epidemia a fost declarată încă de sâmbăta trecută, când numărul persoanelor...
Un nou bilanţ al OMS: Numărul deceselor cauzate de Ebola a ajuns la 4.555 Epidemia de Ebola s-a soldat cu 4.555 de morţi din 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) dat publicităţii vineri, transmite AFP.
Cea mai veche urmă a unei epidemii de tifos în Europa, descoperită în Franţa Paris, 4 nov /Agerpres/ - Cea mai veche epidemie de tifos din Europa, despre care există dovezi ştiinţifice, s-a produs în Franţa la începutul secolului XVIII, fapt care susţine ipoteza că această boală ar fi ajuns în Europa din America, adusă de conchistadorii spanioli, informează joi AFP.