Cele mai citite
 


Folosirea excesivă a antibioticelor, cauză de surditate pentru un milion de copii chinezi
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Beijing, 5 ian /Agerpres/ - Folosirea excesivă a antibioticelor în China este cauza unor probleme de surditate de care suferă peste un milion de copii chinezi, potrivit unor medici pe care-i citează miercuri cotidianul 'China Daily'.
Doctorul Yang Zhiyin, unul dintre principalii responsabili ai Colegiului Medicilor din China, a afirmat că 60 la sută dintre cei 1,8 milioane de copii chinezi cu grave probleme auditive au rămas surzi din cauza unei incorecte folosiri a antibioticelor, mai ales streptomicina.

Pe de altă parte, 40 la sută dintre cele 200.000 de decese cauzate anual de folosirea inadecvată a medicamentelor în China au legătură cu antibioticele, a declarat medicul.

În China, este foarte frecventă automedicaţia, inclusiv cu medicamente care ar avea nevoie de prescripţie medicală, şi nu rareori familiile ţin acasă antibiotice şi le folosesc fără avizul medicului.

Totodată, potrivit doctorului Yang, mulţi medici prescriu pacienţilor lor antibiotice fără a fi nevoie de ele. Circa 70 la sută dintre pacienţii spitalizaţi primesc antibiotice pe bază de prescripţie medicală, în condiţiile în care în patru din fiecare cinci cazuri nu este necesar acest lucru.

Fiecare chinez ia în medie 138 grame de antibiotice pe an, de zece ori mai mult decât un cetăţean din SUA, potrivit doctorului Yang.

Potrivit experţilor, acest abuz este cauzat de faptul că medicii încearcă să câştige prestigiu prin rezultate rapide sau sunt plătiţi de companii medicale pentru a prescrie antibiotice.

Totodată, este ceva foarte obişnuit în China administrarea de antibiotice la animale destinate consumului uman. Potrivit Academiei Chineze a Ştiinţelor, dintre cele 210.000 tone de antibiotice care se produc în China, 91.000 sunt folosite pentru animale; aceasta a provocat o creştere a ratei mortalităţii animalelor, fiind afectat sistemul lor imunitar.

Animalele primesc antibiotice pentru a se preveni infecţii sau pentru o creştere rapidă a greutăţii.

Oamenii de ştiinţă din alte ţări au avertizat că folosirea fără discriminare a antibioticelor în China, atât la oameni cât şi la animale, ameninţă sănătatea mondială pentru că s-au înmulţit bacteriile rezistente la aceste medicamente. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Automedicaţia, o problemă Este o problemă care se manifestă în orice perioadă a anului, dar care în anotimpul rece, cu incidenţa răcelilor, guturaielor şi a gripelor capătă o mare amploare. Ne referim la automedicaţie, notează ziarul El Mundo.
Dr. Victor Olsavszky: Rezistenţa la antibiotice provoacă creşterea morbidităţii şi decese inevitabile Rezistenţa la antibiotice este o problemă globală crescândă pentru sănătatea publică a subliniat, joi, într-o conferinţă de presă, dr. Victor Olsavszky, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru România.
Infecţiile cu bacterii foarte rezistente la antibiotice: Primul caz semnalat în SUA declanşează semnalul de alarmă la G7 Primul caz cunoscut în Statele Unite de infecţie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanţă a fost detaliat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării. Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani...
Până la 30% dintre antibioticele prescrise în SUA sunt inadecvate (studiu) Până la 30% dintre antibioticele administrate pe cale orală prescrise în Statele Unite de către medici în timpul unei consultaţii sunt inadecvate, susţine un studiu publicat marţi şi citat de AFP.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Gena rezistentă la antibioticul "de ultimă instanţă" a fost descoperită şi în Europa Oamenii de ştiinţă au descoperit în stare liberă în Germania o genă detectată pentru prima oară în China, care face bacteriile rezistente la 'Colistin', o mixtură de polipeptide ciclice considerată de multe ori un antibiotic "de ultima instanţă", informează agenţia DPA.