Cele mai citite
 


Campanie umanitară itinerantă
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Programul de asistenţă medicală stomatologică gratuită pentru copiii din centrele de asistenţă socială "Overland for smile - Zâmbet de copil" a fost lansat, joi.

În perioada iunie-septembrie, timp de aproximativ 16 săptămâni, misiunea "Overland for smile" va activa în echipe mixte, formate din medici stomatologi italieni şi români, în sudul României, respectiv Bucureşti, Ploieşti, Alexandria, Călăraşi, Slatina, timp în care vor fi consultaţi şi trataţi peste 1800 de copii din centre de asistenţă socială, a precizat dr.Lionello Grossi, preşedintele "Overland for smile".

Acesta a subliniat, în conferinţa de presă prilejuită de acest eveniment, că discuţiile despre stomatologie îi pun astăzi pe toţi cei implicaţi în faţa unor numeroase incertitudini.

Pe de o parte, carenţa de literatură internaţională de specialitate ce conţine puţine date utile pentru gestionarea nevoii de sănătate orală a păturii mai slabe a populaţiei şi pe de altă parte dificultatea identificării resurselor necesare pentru dezvoltarea proiectelor.

"Overland for smile" este în al treilea an de încercare, până acum fiind trataţi aproape 5.000 de copii instituţionalizaţi, s-au efectua 12.714 intervenţii şi au fost vizitate 22 de regiuni.

Dr.Lionello Grossi a evidenţiat colaborarea între toţi cei implicaţi în proiect şi în mod deosebit sponsorii care susţin în fiecare an astfel de proiecte.

Cabinetul mobil al caravanei include trei unităţi complet echipate cu câte cinci instrumentare, cu sistem autodezifectant, echipament laser, ultrasunete, aer condiţionat, precum şi o cameră video prin care întreaga acţiune poate fi urmărită în direct pe Internet.

Toată aparatura este la cel mai înalt standard european, în plus spaţiul de tratament a fost gândit în aşa fel încât copiii să se simtă cât mai relaxaţi, prin ambientarea cu culori, desene, lumini şi muzică sau proiecţii de filme de animaţie.

Dr.Grossi a menţionat că cele mai întâlnite afecţiuni la copii sunt cariile, lipsa dinţilor, lipsa unei educaţii şi a profilaxiei. De asemenea, copiii nu ştiu cum să utilizeze periuţa de dinţi, de aceea ei sunt învăţaţi cum să procedeze, iar copiilor cu handicap li se face un tip special de educaţie pentru utilizarea periuţei de dinţi.

Campania umanitară itinerantă "Overland for smile - Zâmbet de copil" se desfăşoară sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, al UNIMPRESA România şi cu sprijinul Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologice din România.

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito, a subliniat, în intervenţia sa, că o asemenea iniţiativă, ce a capătat viaţă prin eforturile conjugate depuse de numeroase persoane fizice şi de către voluntari, garantează asistenţă şi confort unui număr impresionant de copii găzduiţi în oferlinatele din Europa de Sud-Est.

"Ne mândrim că această iniţiativă se află sub semnul unei prezenţe italiene în această regiune, care nu se limitează numai la afaceri, la profit sau la căutarea de oportunităţi de dezvoltare, ci marjează întotdeauna pe acceleratorul implicării solidarităţii, voluntariatului, dorinţei de a dărui zâmbet aceluia ce l-a pierdut", a declarat diplomatul italian.

Francesca Albarosa Acanfora, membră în Consiliul de administraţie al CEFIN Holding a făcut referire, la rândul său, la această misiune umanitară, subliniind că "am reuşit să facem din "dr.măseluţă" o tradiţie, un prilej potrivit de a ajuta copiii mai puţin norocoşi din România şi, pe de altă parte, siguranţa instituţiilor unde trăiesc aceşti copii, siguranţa de a avea un prieten fidel". Ea a adăugat că revenirea medicilor stomatologi pentru a patra oară înseamnă speranţă, înseamnă că există oameni cărora le pasă de cei mai puţin favorizaţi. "Noi investim în viitor şi credem că toate societăţile ar trebui să încerce sentimentul pe care ţi-l aduce doar datoria împlinită faţă de aproapele său", a subliniat Francesca Albarosa Acanfora.

Prof.dr.Teodor Trăistaru, reprezentant al Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologice, a evidenţiat importanţa unui astfel de proiect şi importanţa voluntariatului, pe care şi medicii români ar trebui să o preia. El a reliefat efortul deosebit depus pentru strângerea de materiale de cea mai bună calitate pentru atragerea de specialişti în acest proiect.

La rândul său, dr. Alexandru Brezoiescu, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti, a făcut referire la intenţia de a dubla activitatea medicilor din Italia cu medici români. La acest proiect, a spus el, vor participa şi studenţi din anii V şi VI. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medici americani, implicaţi într-o campanie umanitară la Dorohoi O delegaţie de medici americani, membri ai Fundaţiei Medical Mission, s-a aflat, în această săptămână, la Botoşani, într-o acţiune umanitară în cadrul căreia a asigurat asistenţă medicală şi tratament unor pacienţi care provin din familii sărace.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.
Bacău: Campanie umanitară "Caravana de Crăciun", demarată de filiala Crucii Roşii Filiala băcăuană a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Bacău a demarat, luni, campania umanitară "Caravana de Crăciun".
Conferinţă de presă extraordinară a alpinistului Alex Găvan, marţi, la Camera de Comerţ a Franţei în România Alpinistul de altitudine Alex Găvan, unul dintre performerii de top ai României la altitudine extremă, susţine marţi, 19 mai, la ora 12,00, o conferinţă de presă extraordinară, pentru a discuta despre cum a supravieţuit avalanşei care a distrus Tabăra de Bază de pe Everest, după cutremurul din 25 aprilie...
Bihor: Asociaţia Firmelor Bihorene a deszăpezit satul Stupina, din Vrancea Asociaţia Firmelor Bihorene a deszăpezit satul Stupina din judeţul Vrancea, aflat sub nămeţi de zece zile, au distribuit alimente de primă necesitate oamenilor şi au oferit asistenţă medicală sătenilor din zona sinistrată.