Cele mai citite
 


Mureş: Patru spitale ar putea fi comasate cu unităţi sanitare mai mari
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 5 ian /Agerpres/ - Spitalele din Sărmaşu de Câmpie, Miercurea Niraj, Sângeorgiu de Pădure şi Gorneşti ar putea fi alipite unor unităţi sanitare mari din Luduş, Sovata şi Târgu Mureş, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke.
Potrivit acesteia, în urma analizelor a rezultat că toate spitalele care funcţionează în municipii, cum ar fi cele din Reghin, Sighişoara, Luduş şi Târnăveni vor rămâne în forma actuală în acest an.
În privinţa unităţilor sanitare mici, se discută varianta ca spitalul din Sărmaşu să fie comasat cu cel din Luduş, cele din Miercurea Niraj şi Sângeorgiu de Pădure să treacă la centrul de sănătate Sovata. Singura decizie concretă este comasarea Preventoriului TBC din Gorneşti cu Spitalul Clinic Judeţean Mureş.
Preşedintele CJ Mureş a arătat că în privinţa Spitalului de la Sărmaşu există două variante, fie să devină un serviciu al spitalului din Luduş, fie să rămână ca instituţie de sine stătătoare, întrucât deserveşte pacienţi din comune limitrofe aflate în trei judeţe (Mureş, Bistriţa Nasăud şi Cluj).
În ce priveşte centrul de sănătate Sovata şi centrul de sănătate Miercurea Niraj, prin comasare s-ar putea face un singur spital cu un centru la Sovata, care să asigure inclusiv servicii de urgenţă pentru turiştii din staţiunea balneoclimaterică.
Lokodi a precizat că, deocamdată autorităţile locale din Sângeorgiu de Pădure trebuie să ia o decizie dacă vor păstra spitalul sau vor permite comasarea acestuia cu cel din Sovata.
'Să finanţeze ei sau să se regândească sistemul de funcţionare, deci din cele trei spitale individuale (Sovata, Miercurea Niraj, Sângeorgiu de Pădure -n.r.) să se facă un singur spital. Se fac economii pe management, se poate concentra, se poate asigura, spre exemplu la Miercurea Niraj, dacă nu se va putea menţine numărul paturilor, un ambulatoriu de specialitate, şi vom vedea Sângeorgiu de Pădure? cum va funcţiona', a arătat Lokodi Edita Emoke. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Depistarea infecţiilor nozocomiale, deficitară în toate unităţile sanitare Târgu Mureş, 12 mai /Agerpres/ - Controlul declanşat în toate spitalele din judeţ pentru depistarea eventualelor infecţii nozocomiale, care ar putea pune în pericol pacienţii, a evidenţiat că depistarea, înregistrarea şi declararea infecţiilor nozocomiale sunt deficitare în toate unităţile sanitare,...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
IUBCvT Târgu Mureş a reuşit a şasea operaţie de transplant de cord din acest an Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş a reuşit, marţi noaptea, al şaselea transplant de cord de la începutul acestui an, fiind deocamdată singurul centru de profil din România care a făcut astfel de intervenţii în 2016.
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...