Cele mai citite
 


Medicii tineri vor avea posibilitatea de a se angaja, chiar dacă nu au promovat concursul de Rezidenţiat
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 5 ian/Agerpres/ - Medicii tineri vor avea posibilitatea de a se angaja într-o unitate sanitară, chiar dacă nu au promovat concursul de Rezidenţiat se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, remis miercuri AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii a înaintat în dezbatere publică, începând de miercuri, pe pagina web www.ms.ro, la secţiunea Transparenţă Decizională, proiectul de Ordonanţă de modificare şi completare a Ordonanţei nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea Rezidenţiatului
Conform proiectului de act normativ, absolvenţii facultăţilor de medicină, începând cu promoţia 2005, vor primi competenţe de practică limitate, chiar dacă nu au promovat concursul de Rezidenţiat.
În prezent, medicul care finalizează cursurile universitare nu poate fi angajat în sistemul sanitar, decât cel mult de către una dintre firmele care activează în industrie, în vederea promovării produselor medicale.
Proiectul Ministerului Sănătăţii va da posibilitatea tinerilor absolvenţi să fie încadraţi în unităţile sanitare publice sau private, inclusiv în cabinetele medicilor de familie, pentru a sprijini activitatea de asistenţă medicală din aceste unităţi.
'Atenţia noastră se îndreaptă către medicii tineri şi căutăm diverse soluţii pentru a-i aduce mai repede în sistem şi pentru a-i păstra aici. Propunerea noastră va da posibilitatea absolvenţilor de medicină să lucreze, sub îndrumare, fără drept de parafă sau semnătură, în anumite secţii, la Unităţi de Primiri Uregenţe sau cabinetele medicilor de familie', a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.
Acesta a subliniat că noile reglementări vor aduce beneficii atât unităţilor sanitare care vor putea angaja personal calificat, cât şi viitorilor specialişti care îşi vor exercita meseria pentru care s-au pregătit, până la următorul concurs de Rezidenţiat, fără a pierde cunoştinţele acumulate în timpul facultăţii.
Proiectul de act normativ mai prevede ca, începând cu anul III de pregătire în specialitate, rezidenţii să fie incluşi în linia de gardă (alta decât linia I de gardă), în afara programului normal de lucru.
De asemenea, începând cu anul IV de pregătire în specialitate, aceştia vor putea trece în linia I de gardă, sub supravegherea unui medic specialist sau primar care se află de gardă la domiciliu.
În acest fel, Ministerul Sănătăţii urmăreşte responsabilizarea medicilor rezidenţi şi formarea lor prin pregătire practică. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii a stabilit competenţele tinerilor medici care nu promovează rezidenţiatul Ministerul Sănătăţii a stabilit competenţele tinerilor medici care se vor putea angaja într-o unitate sanitară, chiar dacă nu au promovat concursul de rezidenţiat, se arată într-un comunicat transmis joi presei de MS.
Guvernul a adoptat ordonanţa care permite organizarea descentralizată a Rezidenţiatului Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, Ordonanţa de modificare şi completare a Ordonanţei nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea Rezidenţiatului, următoarea sesiune a acestui concurs naţional din toamna acestui an urmând să fie organizată în sistem descentralizat, în centrele universitare...
MS va organiza un nou concurs de rezidenţiat pentru posturile rămase neocupate în trei domenii Ministerul Sănătăţii va organiza un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, a decis, marţi, Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Anul 2011 a adus noi reglementări legislative pentru sistemul de sănătate Anul 2011 a însemnat pentru sistemul de sănătate noi schimbări legislative, dar şi schimbări la nivelul conducerii Ministerului Sănătăţii, astfel că la conducerea acestui minister a venit din vară un nou ministru - cel de-al 19 lea.
Un normativ nou de personal pentru unităţile sanitare cu paturi Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a pregătit un nou proiectul de ordin privind modificarea normativului de personal care se va afla postat de marţi pe pagina de web a sa www.ms.ro, secţiunea Dezbatere publică, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis AGERPRES.