Cele mai citite
 


CE: va fi nevoie de timp pentru a şti dacă Germania a exportat produse cu dioxină
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bruxelles, 5 ian /Agerpres/ - Comisia Europeană consideră că va fi nevoie de timp pentru a verifica dacă Germania a exportat ouă sau carne contaminate cu dioxină în alte ţări ale Uniunii Europene, a declarat miercuri un purtător de cuvânt comunitar, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Executivul comunitar este 'în contact permanent' cu autorităţile statelor membre şi a trimis şi altor ţări informaţia primită din Germania în scopul de a 'facilita urmărirea ouălor şi a cărnii contaminate', a explicat într-o conferinţă de presă Frederic Vincent.

Comisia Europeană a activat Sistemul de alertă rapidă pentru alimente şi furaje (RASFF) după ce a fost detectată prezenţa unor toxine în ferme germane, a amintit Vincent. Potrivit acestuia, etichetarea obligatorie pentru ouă şi carne proaspătă de pui 'facilitează urmărirea' acestora.

Comisia Europeană continuă să conlucreze cu organismele naţionale şi are prevăzute mai multe reuniuni cu responsabili ai autorităţilor sanitare germane pe parcursul acestei săptămâni, a adăugat Vincent.

Un raport elaborat miercuri de o comisie a parlamentului german confirmă prezenţa de resturi de grăsime vegetală contaminată cu dioxină la 25 de întreprinderi germane care fabrică furaje.

În întreaga ţară s-au produs şi utilizat până la 3.000 de tone de grăsime contaminată cu dioxină destinată fabricării de hrană pentru animale, potrivit raportului, care exclude vânzările de grăsime sau furaje contaminate în afara Germaniei.

Institutul federal de evaluare a riscurilor din Germania a emis, la rândul său un comunicat potrivit căruia contaminarea cu dioxină a hranei pentru animale 'nu reprezintă un risc pentru consumul uman'. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă)Dioxina - sistemul actual de alertă rapidă în UE este unul bun, afirmă ministrul Valeriu Tabără Sistemul actual de alertă rapidă în vigoare în Uniunea Europeană pentru a trata cazuri precum cel al dioxinei din Germania este unul bun, iar acest lucru a fost evidenţiat recent când toate statele membre au fost alertate în interval de câteva ore de situaţia din Germania, a declarat luni ministrul român...
Contaminarea cu dioxină: Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat măsuri de precauţie; precedente în Europa Paris, 8 ian /Agerpres/ - Cazul contaminării cu dioxină din Germania este ultimul ca dată dintr-o serie de mari scandaluri alimentare legate de această substanţă cancerigenă, în ultimii ani, în Europa, notează sâmbătă AFP, care semnalează câteva dintre ele.
Dioxină: Coreea de Sud a suspendat importurile de carne de porc din Germania Bruxelles, 8 ian /Agerpres/ - Coreea de Sud a informat Uniunea Europeană că-şi suspendă importurile de carne de porc din Germania în urma scandalului privind contaminarea cu dioxină, măsură pe care Comisia Europeană o consideră disproporţionată, a declarat sâmbătă pentru AFP un purtător de cuvânt de...
CE cere Germaniei să verifice dacă a exportat produse cu dioxină Comisia Europeană a cerut marţi autorităţilor germane să verifice dacă s-au exportat ouă sau carne contaminate cu dioxină în alte ţări ale Uniunii Europene, după ce mai bine de o mie de ferme germane au fost închise luni din această cauză, notează agenţia spaniolă de presă EFE.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Comisia Europeană: Raportul OMS despre potenţialul cancerigen al cărnii nu înseamnă că trebuie să renunţăm la acest aliment Recentul raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în care se menţionează că produsele din carne procesată şi carnea roşie sunt alimente posibil cancerigene nu trebuie primit cu 'isterie' şi nu înseamnă că este cazul să renunţăm la consumul produselor din carne, a declarat vineri comisarul european...