Cele mai citite
 


Constanţa: Restructurare a reţelei spitaliceşti
miercuri, 5 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Constanţa, 5 ian /Agerpres/ - Trei spitale din judeţul Constanţa vor fi desfiinţate din punct de vedere juridic, în urma comasării cu unităţi spitaliceşti mai mari, în scopul eficientizării actului medical.
Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că va fi comasat Spitalul Orăşenesc Cernavodă, Spitalul de Ftiziologie Agigea şi Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud.
'S-a ajuns la concluzia că Spitalul de Ftiziologie Agigea trebuie să se organizeze prin comasare cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, devenind ulterior secţie exterioară a acesteia, Spitalul Orăşenesc Cernavodă să se reorgnizeze prin comasare şi să devină o secţie exterioară a Spitalului Municipal Medgidia. Structura spitalului din Cernavodă se pliază pe cea de la Medgidia şi astfel vom eficientiza actul medical şi managerial. După mai multe analize am hotărât să propunem şi desfiinţarea Spitalului de Ortopedie Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud şi reorganizarea acestuia ca secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Spitalul are o dotare minimă ce nu-i permite intervenţii de mare calificare, dar când va deveni secţie exterioa ră a Spitalului Judeţean va putea beneficia de alte fonduri pentru reabilitarea pavilioanelor, care sunt destul de degradate', a afirmat Dina.
Această restructurare va duce la disponibilizarea a aproximativ 100 de persoane de la Spitalul Orăşenesc Cernavodă, Spitalul de Ftiziologie Agigea şi Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud, personal administrativ, medicii nefiind afectaţi.
Directorul executiv al DSPJ a mai precizat că celelalte unităţi spitaliceşti din judeţ nu vor suferi modificări în urma acestei organizări. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Consiliul Judeţean a aprobat comasarea Spitalului de Ftiziologie Agigea cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa a decis ca Spitalul de Ftiziologie Agigea să fie comasat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi, potrivit managerului SCJU, dr. Dan Capăţână, este singura dintre propunerile Ministerului Sănătăţii cu privire la reorganizarea spitalelor din judeţ care a fost...
Constanţa: DSP a propus ca Spitalul de Recuperare şi Balneologie Eforie Nord să fie administrat de Universitatea Ovidius Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, luni, că i-a propus ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, ca Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord să fie trecut în administrarea Universităţii Ovidius, şi nu în cea a Institutului...
Constanţa: Spitalul de Ortopedie de la Eforie Sud, integrat în cadrul Spitalului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa a aprobat joi, într-o şedinţă ordinară, proiectul de hotărâre cu privire la reorganizarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală (SOTRM) de la Eforie Sud şi integrarea acestuia în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).
Constanţa: Managerul spitalului judeţean susţine că MS comasează spitalele de pe poziţii de forţă, fără consultarea autorităţilor locale Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Dan Căpăţână, susţine că Ministerul Sănătăţii (MS) acţionează ''de pe poziţii de forţă'' referitor la intenţia de a comasa unităţi medicale, fără a se consulta cu autorităţile locale care le au în administrare.
Constanţa: Spitalul Judeţean, clasificat la nivelul întâi de competenţe Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este una dintre cele şapte unităţi medicale din ţară care au fost clasificate de Ministerul Sănătăţii la nivelul întâi de competenţe.
Suceava: Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean acreditată pentru prelevarea de ţesut osos şi ligamentar Secţia de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a fost acreditată în acest an, de Agenţia Naţională de Transplant să efectueze prelevare de ţesut osos şi ligamentar, dar să şi utilizeze grefă osteo-ligamentară, a declarat presei şeful acestei secţii, medicul...