Cele mai citite
 


Primul tratament eficace împotriva sindromului de intestin iritabil
joi, 6 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un antibiotic a tratat pentru prima dată eficace şi durabil sindromul de intestin iritabil (SII), ce afectează aproximativ 30 de milioane de americani şi numeroase alte persoane în întreaga lume, potrivit unui studiu publicat miercuri, informează AFP.
Antibioticul Xifaxan, de la laboratorul american Salix Pharmaceutical, este deja autorizat de Agenţia americană de reglementare a medicamentelor şi produselor alimentare (FDA) împotriva diareei şi a encefalopatiei hepatice.

Rezultatele a două teste clinice confirmă, de asemenea, rolul cheie pe care îl au în acest sindrom bacterii ale florei intestinale, o ipoteză controversată avansată de câţiva ani, afirmă autorii studiului publicat în New England Journal of Medicine din 6 ianuarie.

Rezultatele acestor teste clinice, la care au participat peste 1.200 de pacienţi ce suferă de acest sindrom, indică faptul că Xifaxanul permite diminuarea simptomelor SII fără risc, într-un mod eficace şi durabil, a subliniat dr Mark Pimentel, de la centrul medical Cedars-Sinai în Los Angeles (California, vest), principalul autor al lucrărilor.

'Foarte adesea, până în prezent, pacienţii afectaţi de acest sindrom au răspuns rău la tratamentele propuse, ca modificarea regimului alimentar, în timp ce după administrarea acestui antibiotic se simt mai bine şi continuă să se simtă mai bine chiar şi după încetarea tratamentului, ceea ce înseamnă că am acţionat asupra cauzei bolii', a afirmat doctorul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sindromul de intestin iritabil Prin definiţie, sindromul de intestin iritabil este durerea sau discomfortul abdominale, recurente, ce durează cel puţin 3 zile lunar în ultimele 3 luni şi asociază ameliorare la defecaţie, debutând simultan cu o schimbare în frecvenţa scaunelor cât şi în consistenţa şi aspectul acestora.
O genă descoperită pe nişte bacterii din China este rezistentă la toate tipurile de antibiotice cunoscute O genă care face anumite bacterii rezistente la o categorie de antibiotice foarte puternice, considerate "de ultimă instanţă", a fost identificată la bacterii care infectează unele animale domestice dar şi unii pacienţi chinezi, conform unor oameni de ştiinţă care au solicitat restrângerea folosirii...
Ce este indigestia ? Sub aceasta denumire generoasa se ascund o suita de afectiuni foarte polimorfe cu cauze variate, cu manifestari diverse, cu evolutie si grad de gravitate diferite si cu o larga paleta de remedii terapeutice, ce au in comun degradarea actului fiziologic complex reprezentat de digestie si suferinta...
VIRUSUL ZIKA Un antibiotic a blocat infecţia fetusului cu acest virus într-un test de laborator (studiu) O echipă de cercetători americani a descoperit un antibiotic care blochează potenţialele căi de infectare cu virusul Zika a fătului aflat în faza de dezvoltare, cel puţin la nivelul culturilor de celule umane, informează agenţia Xinhua.
Nou antibiotic eficient în cazul unor bacterii rezistente la alte medicamente (studiu) Un nou tip de antibiotic, numit 'Teixobactin', eficient inclusiv contra unor bacterii care au dezvoltat rezistenţă la alte tratamente, a fost realizat de un colectiv de cercetători din Germania şi SUA, coordonat de profesorul Kim Lewis, de la Universitatea Northeastern din Boston, transmit EFE şi AFP...
Bacterii intestinale care produc proteine ce acţionează asupra senzaţiei de saţietate (studiu) Există bacterii în intestin care gestionează cantitatea de hrană pe care o ingerăm producând proteine după fiecare masă şi trimiţând un semnal de saţietate creierului, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Institutul naţional al sănătăţii şi cercetării medicale (INSERM) din Paris şi de la...