Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Primul caz de febra aftoasă în Bulgaria în ultimi 12 ani
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: După 12 ani, febra aftoasă a revenit în Bulgaria, această maladie fiind depistată la un porc mistreţ vânat în regiunea Burgas, nu departe de graniţa cu Turcia.
Boala este periculoasă doar pentru animale, nu şi pentru oameni. Ea este extrem de contagioasă şi poate să provoace pierderi economice foarte mari deoarece animalele contaminate nu se tratează, ci trebuie ucise.

Bulgaria a anunţat imediat Comisia Europeană care ar putea să decidă să interzică temporar importul de carne din regiunea Burgas sau din întreaga ţară, a declarat ministrul agriculturii, Miroslav Naidenov.

A fost stabilită o zonă de protecţie de trei kilometri şi una de supraveghere de 10 kilomtri. Toate vehiculele care intră în zona satului Kosti vor fi dezinfectate. Vor fi luate probe de analiză din toate fermele de animale din regiunile Burgas, Iambol şi Haskovo.

Ultimul caz de febra aftoasă a fost înregistrat în Bulgaria în anul 1998. În vecina sa, Turcia, însă sunt câteva focare ale bolii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
FAO: Febra aftoasă 'bate' la porţile Uniunii Europene Uniunea Europeană şi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi-au accelerat eforturile pentru a ajuta ţările din Balcani să se pregătească pentru o posibilă izbucnire a epidemiei de febră aftoasă, informează, luni, FAO, într-un comunicat de presă, transmite AFP.
Aproximativ 500 de animale vor fi sacrificate în Bulgaria din cauza febrei aftoase Sofia, 10 ian - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Aproximativ 500 de animale domestice vor fi eutanasiate în Bulgaria din cauza febrei aftoase. Toate porcinele, ovinele şi bovinele din satul Kosti, regiunea Burgas, vor fi sacrificate şi îngropate nu departe de stat, iar locul îngropării...
Autorităţile veterinare din Bulgaria, în alertă din cauza febrei aftoase Sofia, 8 ian - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Cinci regiuni în Bulgaria se află în carantină veterinară din cauza apariţiei febrei aftoase.
Dioxina - singura ţară terţă care a suspendat importurile de carne germană este Coreea de Sud Comisia Europeană a anunţat luni că, din datele pe care le deţine, singura ţară terţă care a suspendat importurile de carne din Germania în urma scandalului dioxinei este Coreea de Sud.
ANSVSA: România nu se confruntă cu nici un caz de febră aftoasă Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - România nu se confruntă în acest moment cu nici un caz de febră aftoasă, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) continuând măsurile de apărare a teritoriului împotriva contaminării cu acest virus depistat recent în Bulgaria.
România ar putea primi fonduri europene pentru vaccinarea bovinelor din exploataţii împotriva 'Bluetongue' România ar putea primi fonduri europene pentru vaccinarea bovinelor din exploataţiile comerciale împotriva 'bolii limbii albastre' (Bluetongue ) deşi boala a apărut doar la animalele din gospodăriile populaţiei, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Vladimir Mănăstireanu, preşedintele Autorităţii Naţionale...