Cele mai citite
 


Studiul despre vaccinul ROR care provoacă autism a fost un 'trucaj'
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Boli infectioase
 

Un studiu datând din 1998 - care stârnise panică în Marea Britanie prin afirmaţia că vaccinul ROR /împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului/ provoacă autism copiilor - a fost un 'trucaj elaborat', acuză - joi - publicaţia British Medical Journal /BMJ/.

Revista medicală britanică The Lancet retractase formal în februarie 2010 concluziile acelui studiu pe care îl publicase şi a decis să retragă din circulaţie articolul care a antrenat reducerea masivă a utilizării acestui triplu vaccin în Marea Britanie. Ea recunoscuse, de altfel, încă din 2004 că nu ar fi trebuit să publice acel studiu condus de Dr Andrew Wakefield, care a devenit subiectul unei vii polemici în Marea Britanie.

Mai multe studii / britanic, canadian, american ş.a./ - publicate după studiul în cauză, realizat pe baza unui eşantion de doar 12 copii - nu stabiliseră nicio corelaţie între apariţia autismului şi triplul vaccin ROR. Autorului principal care provocase panica publicându-şi studiul în prestigioasa revistă medicală i s-au reproşat nereguli şi faptul că a condus o cercetare lipsită de etică medicală.

Retrăgându-şi articolul, revista Lancet s-a conformat concluziei formulate de Consiliul general al medicinei britanic, potrivit căreia unele elemente ale articolului din 1998 al lui Wakefield şi al coautorilor lui sunt 'inexacte', iar metodele sale - 'neetice'.

În martie 2010, justiţia americană a respins orice legătură între vaccinul ROR administrat bebeluşului William Mead şi simptomele de autism pe care le-a dezvoltat după şase luni. Alte trei procese ale unor familii care intentaseră procese similare au primit acelaşi verdict.

În decizia sa, tribunalul special american însărcinat să rezolve urmăririle declanşate împotriva statului pentru obţinerea unor compensaţii financiare estimează că 'teoria unei cauze /a îmbolnăvirilor/ provenite din vaccin nu are bază ştiinţifică'.

Părinţii lui William Mead, ca şi ai altor aproape 5.000 copii în SUA, cereau tribunalului special să recunoască faptul că un produs pe bază de mercur /thimerosal/, conţinut în unele vaccinuri precum ROR, poate fi la originea autismului copiilor lor.

Refuzul a numeroşi părinţi de a-şi lăsa copiii vaccinaţi împotriva infecţiilor infantile a contribuit la apariţia unui mare număr de cazuri de rujeolă în SUA şi în unele ţări europene mulţi ani la rând, potrivit Centrelor americane de control şi de prevenire a maladiilor.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie retrage dreptul de practică doctorului care a legat autismul de vaccinul împotriva pojarului, oreionului şi rubeolei Autorităţile din Marea Britanie i-au interzis dreptul de practică doctorului a cărui cercetare lega apariţia autismului de vaccinul împotriva pojarului, oreionului şi rubeolei /vaccinul MMR/, însă milioane de părinţi continuă să nu îşi vaccineze copii, în urma publicării studiului său în 1998, relatează...
Australia: Părinţii care nu-şi vaccinează copiii nu vor mai primi alocaţii Părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii vor fi privaţi de anumite alocaţii familiale, a avertizat duminică primul ministru australian, Tony Abbott.
SUA: Un studiu exclude orice legătură între vaccinările copiilor şi autism Un studiu publicat vineri exclude orice legătură între vaccinările multiple la care sunt supuşi copiii de vârste mici şi autism, un motiv frecvent de îngrijorare în rândul părinţilor americani, relatează AFP.
Vaccin împotriva virusului Ebola urmează să fie dezvoltat de un consorțiu internațional din care face parte și GSK Un vaccin candidat pentru Ebola urmează să fie administrat unor voluntari sănătoși din Marea Britanie, Gambia și Mali începând cu luna septembrie, ca parte dintr-o serie de studii de siguranță a unor potențiale vaccinuri vizând prevenirea bolii care a generat mai mult de 1.200 de victime în cadrul actualei...
Risc crescut de autism pentru copiii născuţi din mame expuse poluării (studiu american) Femeile expuse în timpul sarcinii unor înalte niveluri de poluare a aerului în SUA ar putea avea un risc dublu de a da naştere unui copil autist în raport cu femeile care trăiesc în locuri mai bine protejate, potrivit unui studiu dat publicităţii marţi, preluat de AFP.
Anxietatea sociala si dependenta Imagineaza-ti o camera plina de oameni. Nu cunosti pe nimeni. Incep sa-ti transpire mainile. Inima incepe sa-ti bata mai puternic. Esti cuprins de panica.