Cele mai citite
 


China: 24 de copii s-au îmbonăvit din cauza poluării provocate de o fabrică ilegală de baterii
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Douăzeci şi patru de copii, cu vârste cuprinse între nouă luni şi 16 ani, au fost spitalizaţi, din cauza poluării provocate de o fabrică ilegală de baterii, într-un stat din estul Chinei, au anunţat joi surse oficiale locale, citate de Xinhua.
Autorităţile au decis închiderea Borui Battery Co. Ltd. şi a altei fabrici de baterii, în provincia Anhui, în urma unor examene medicale efectuate asupra a 200 de copii, din care 24 au avut nevoie de spitalizare.

Borui nu se conformase cerinţelor privind mediul înconjurător şi opera ilegal.

Raportul întocmit de autorităţi nu specifică perioada în care au funcţionat cele două unităţi sau componenţa bateriilor fabricate, notează la rândul său Reuters.

China este cel mai mare producător şi consumator de baterii din lume, iar poluarea produsă de uzinele în domeniu a provocat înmulţirea cazurilor de îmbolnăvire a populaţiei, în diferite regiuni de pe teritoriul gigantului economic asiatic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China: După o noapte la morgă, la minus 12 grade Celsius, un bebeluş declarat mort "a revenit la viaţă" După ce a fost declarat mort şi a stat o noapte întreagă la morgă, un bebeluş chinez a dat brusc semne de viaţă chiar când era pe punctul să fie incinerat, iar televiziunea locală a anunţat ştirea ca pe un ''miracol", transmite marţi AFP.
Poluarea din China a ajuns să fie vizibilă din spaţiu Mai multe tipuri de elemente poluante, precum particulele fine şi monoxidul de carbon, localizate la nivelul solului, au fost detectate din spaţiul cosmic deasupra teritoriului Chinei, a anunţat o echipă franco-belgiană, scrie vineri revista Geophysical Research Letters citată de AFP.
China: O clinică este acuzată că a contaminat pacienţi cu virusul hepatitei C Peste 150 de săteni chinezi, printre care numeroşi copii, ar fi putut fi infectaţi cu virusul hepatitei C într-o clinică ce refolosea seringile, au anunţat miercuri autorităţile şi presa de stat, citate de AFP.
China: 37 de persoane arestate într-un scandal privind vaccinurile Poliţia din provincia chineză Shandong (estul ţării) a arestat 37 de persoane în legătură cu un scandal privind vaccinurile, au relatat miercuri mass-media de stat, citate de DPA.
China nu practică avorturi forţate, dă asigurări Hu Jintao Preşedintele chinez a negat joi că autorităţile chineze forţează femei să avorteze, în cadrul politicii unui singur copil, a explicat o parlamentară americană după ce s-a întâlnit cu Hu Jintao, în prezent în vizită de stat în Statele Unite, transmite AFP.
China va trimite în Liberia o unitate medicală militară de elită pentru a contribui la combaterea Ebola China va trimite în Liberia o unitate medicală de elită din cadrul Armatei populare de eliberare (APE) pentru a contribui la eforturile de combatere a epidemiei de Ebola din Liberia, a anunţat vineri Ministerul chinez de Externe, transmit Xinhua şi Reuters.