Cele mai citite
 


IRES: Peste 40% dintre români au avut o problemă majoră de sănătate în 2010
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 75% dintre români au fost la medic în 2010, 43% dintre ei au avut o problemă majoră de sănătate în acest an, 24% au fost internaţi în spital, iar 88% au cumpărat medicamente, relevă un raport de cercetare al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).
Potrivit sondajului, femeile au fost cele care au mers mai des la medic şi au cumpărat medicamente într-o proporţie mai mare. Consumul de medicamente s-a dovedit, potrivit sondajului, foarte crescut la toate categoriile de populaţie, chiar şi la tineri (81,1% au între 18 şi 35 de ani).
Raportul mai relevă că în 2010, 15% dintre persoanele intervievate au dat şpagă, cu precădere medicilor, iar 16% dintre acestea susţin că banii le-au fost ceruţi. Categoria de vârstă cea mai expusă din acest punct de vedere este cea între 51 şi 60 de ani, persoanele cu studii superioare, din mediul urban şi care locuiesc în Sud, Bucureşti şi Dobrogea. Bărbaţii cu studii superioare şi cu venituri mari susţin că şpaga li s-a cerut, în timp ce maghiarii nu dau vina pe alţii pentru şpaga pe care au oferit-o.
Raportul de cercetare, dat publicităţii miercuri seară, a fost realizat pe un eşantion de 1.436 de indivizi cu vârsta peste 18 ani, reprezentativ la nivel naţional. Interviurile s-au desfăşurat prin metoda CATI, în intervalul 15-16 decembrie 2010, cu eroare maximă tolerată de +/- 2,7%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România pe penultimul loc la consumul de medicamente în UE Sistemul de sănătate al României a regresat pe penultima poziţie dintr-un grup de 33 de ţări europene studiate, relevă raportul anual al 'EU Consumer Healthcare Index ', au precizat reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), luni, într-o conferinţă de presă...
Raport EY: Industria de biotehnologie înregistrează o revenire remarcabilă Industria globală de biotehnologie înregistrează o revenire remarcabilă, se arată în cel de-al 28-lea raport anual EY referitor la industria de biotehnologie - 'Beyond borders: unlocking value'.
ORS a lansat al treilea raport de cercetare - 'Plata în funcţie de performanţă în sănătate' Observatorul Român de Sănătate a lansat cel de-al treilea raport de cercetare, intitulat "Plata în funcţie de performanţă în sănătate - Un pod prea îndepărtat?' .
Sondaj IRES: Pacienţii sunt mulţumiţi de medicii din România, dar nesatisfăcuţi de sistemul sanitar de stat Românii par să fie mulţumiţi în mare măsură de comportamentul medicilor, însă trei sferturi dintre pacienţi se arată mai degrabă nesatisfăcuţi de serviciile medicale din sistemul de stat, relevă rezultatele unui sondaj de opinie realizate de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), date...
Corlăţean: Un raport pozitiv MCV va întări încrederea statelor UE că România poate aplica standardele Schengen Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a susţinut joi, la o întâlnire cu o delegaţie a Parlamentului Finlandei, că, deşi Mecanismul de Cooperare şi Verificare nu are o legătură instituţională cu aderarea României la Spaţiul Schengen, adoptarea unui raport pozitiv pe această temă de Comisia Europeană va...
Timiş: Raport anual al stării de sănătate a populaţiei, realizat la iniţiativa CJ Starea de sănătate a populaţiei din judeţul Timiş va fi analizată şi evaluată anual, în premieră, pe baza datelor obţinute urmând să se va elaboreze strategia în Sănătate, inclusiv cu investiţiile Consiliului Judeţean (CJ) Timiş în acest domeniu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Dan...