Cele mai citite
 


Botoşani: Deţinut în greva foamei
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tânăr din Suceava, aflat în detenţie în Penitenciarul Botoşani, a intrat, de joi, în greva foamei, în semn de protest faţă de o hotărâre judecătorească în baza căreia este condamnat la 15 ani de închisoare.
Lucian Lupu, în vârstă de 21 de ani, a depus la conducerea unităţii de detenţie un document prin care îşi manifestă refuzul de hrană pe termen nelimitat.
'Deocamdată el este în cameră specială de refuz de hrană şi va rămâne acolo atâta timp cât îşi va menţine această modalitate de protest. Zilnic este întrebat dacă îşi menţine refuzul de hrană şi beneficiază de asistenţă medicală şi psihologică', a afirmat directorul adjunct al Penitenciarului, Cristina Livadaru.
Lucian Lupu a fost condamnat, pe 28 decembrie 2010, la 15 ani de închisoare pentru introducerea în ţară de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional. Sentinţa a fost dictată de magistraţii Curţii de Apel Suceava, însă tânărul are posibilitate de a face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Iaşi: Un deţinut a ajuns la spital după ce a intrat în greva foamei Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi a fost adus la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după opt zile de când a intrat în refuz de hrană.
Botoşani: Grevă de avertisment în Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Peste 1.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani participă, miercuri, la o grevă de avertisment în semn de protest faţă de inechităţile din sistemul sanitar, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindical din spital, Lia Temciuc.
Vaslui: Greva foamei de la Pungeşti suspendată până după Anul Nou Membrii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti şi localnicii din zonă care au intrat în greva foamei în Ajunul Crăciunului, în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor pe raza comunei, au decis vineri să renunţe temporar la această formă de protest.
Botoşani: O asistentă medicală de la Sanatoriul Podriga, cercetată pentru că bea la serviciu O asistentă medicală de la Sanatoriul de neuropsihiatrie Podriga din judeţul Botoşani va fi cercetată disciplinar, după ce colegii acesteia au sesizat conducerea Consiliului Judeţean (CJ) cu privire la faptul că aceasta vine la serviciu sub influenţa alcoolului.
Dolj: O asistentă medicală de la Penitenciarul Craiova a fost concediată pe motiv că ar fi introdus un telefon în închisoare O asistentă medicală de la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă /PRMS/ din Craiova a fost concediată de conducerea unităţii pe motiv că ce ar fi introdus un telefon mobil în închisoare pe care l-ar fi înmânat unui deţinut.