Cele mai citite
 


Bihor: Donaţie la Maternitatea din Oradea pentru aparatură performantă
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Maternitatea din Oradea a fost sponsorizată cu suma de 80.000 de lei, echivalentul a circa 20.000 de euro, de firma orădeană Emsil Techtrans, cu care se va achiziţiona un nou aparat de terapie intensivă performant, care va fi folosit la intervenţiile operatorii din sfera ginecologică.
Managerul Maternităţii, Gavrilă Grebenişan, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că se va înlocui astfel un aparat de terapie intensivă vechi de peste 23 de ani şi se va achiziţiona şi o masă pentru anatomie patologică.

Directorul Grebenişan a dorit să mulţumească public firmei Emsil Techtrans pentru donaţia făcută, pentru faptul că sprijină sistemul sanitar orădean şi pentru că dă un exemplu de responsabilitate socială tuturor agenţilor economici, care pot dona până la 20% din impozitul pe profit în domenii în care municipiul este deficitar.
Dotarea maternităţii orădene se va mai completa, vineri, şi cu un alt aparat de înaltă performanţă, respectiv un videocolposcop, achiziţionat din fondurile Ministerului Sănătăţii, cu suma de 60.000 de lei, cu ajutorul căruia se detectează leziunile colului uterin, prevenindu-se astfel o maladie atât de răspândită cum este cancerul de col uterin.

Potrivit managerului Grebenişan, din luna iulie 2010, de când a preluat gestiunea Maternităţii, au mai fost achiziţionate două ecografe 4D şi un ecograf Doppler 2D. În prezent, cel mai mare 'spital de naşteri' din judeţ are deschise trei şantiere cu lucrări de reabilitare, pentru un ambulatoriu modern, vestiare pentru asistente, cu duşuri, spaţii independente pentru echipamente şi haine de oraş, şi o sală de conferinţe. În sală se vor susţine cursuri pentru asistente pentru a le perfecţiona comunicarea cu pacienţii, precum şi prezentări periodice ale medicilor pe diverse teme de interes cum ar fi prevenirea cancerului de col uterin, implicaţiile operaţiei cezariană etc.
Lucrări ample de reabilitare au avut loc în secţiile de Neonatalogie şi Obstetrică 1, iar pentru renovarea etajelor 1 şi, parţial, 2 conducerea spitalului a depus un proiect pentru finanţare de la Banca Mondială.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a făcut, pe 28 decembrie 2010, un apel către firmele din Oradea şi Bihor care au avut un an financiar bun în 2010 pentru a se implica în proiecte de responsabilitate socială, prin contracte de sponsorizare sau mecenat, în domenii în care municipalitatea este deficitară: sistemul sanitar, SMURD-ul, sectorul sportiv orădean şi sectorul social (centrele de asistenţă, dotarea creşelor) sau şcolile din municipiu. Primele rezultate au început să apară prin această donaţie către Maternitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Aparatură de ultimă generaţie donată Secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Oradea Secţia de terapie intensivă a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea a inaugurat joi o donaţie medicală de ultimă generaţie constând în monitoare şi aparate speciale, în valoare de peste 300.000 de dolari, primite de la organizaţia umanitară Assist International.
Bihor: Screening naţional pentru cancerul de col uterin, program al Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, că în domeniul asistenţei medicale preventive, pentru prima dată în sistemul sanitar s-a făcut primul pas pentru un screening naţional pentru depistarea cancerului de col uterin.
Ambulatoriul Integrat din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, inaugurat după reabilitare Ambulatoriul Integrat Staţionar III din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, complet reabilitat, modernizat şi dotat cu aparatură şi echipamente de înaltă performanţă, a fost inaugurat sâmbătă, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli.
Bihor: Lucrări de modernizare la Maternitatea din Oradea şi la Spitalul Judeţean Clinica de Obstetrică Ginecologie din Oradea va fi amenajată la standarde europene, prin Proiectul de Reformă a Sectorului Sanitar APL 2 Componenta 1 - Asistenţă medicală maternă şi neonatală, finanţat din acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi cu...
Bihor: Lucrări de reabilitare în spitalele orădene, anunţate de autorităţi Oradea, 27 oct /Agerpres/ - Reprezentanţii Primăriei Oradea şi ai Consiliului Judeţean Bihor au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă comună, o serie de măsuri pentru reabilitarea şi modernizarea spitalelor orădene, inclusiv a celui mai mare spital judeţean, preluat recent de primărie de la CJ...
Bihor: Aparatură medicală americană, donaţie de la Assist International Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Radu Ţîrle, a anunţat joi că un nou transport tip cargo din SUA cu aparatură medicală performantă va sosi sâmbătă pe aeroportul din Budapesta având ca destinaţie Spitalul Clinic Judeţean din Oradea.