Cele mai citite
 


Galaţi: 'Magazinele de vise' continuă să funcţioneze deşi au fost interzise
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele aproximativ 20 de magazine care comercializează substanţe etnobotanice ar fi trebuit să dispară de pe raza municipiului Galaţi în urma adoptării unei hotărâri de Consiliu Local, la sfârşitul anului trecut, dar acest fapt nu s-a întâmplat pentru că patronii acestora şi-au schimbat certificatele de înregistrare la Registrul Comerţului, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco.
Potrivit lui Ciumacenco, patronii multor astfel de magazine au schimbat codul de înregistare CAEN, astfel încât acestea încă funcţionează, în ciuda controalelor desfăşurate de primărie. În aceste condiţii, viceprimarul a spus că este nevoie o nouă hotărâre de Consiliu Local. 

'Aceste firme au o capacitate de adaptare foarte crescută şi deja majoritatea şi-au schimbat certificatele de înregistrare la Registrul Comerţului şi nu mai apare în ele acel cod CAEN. Am avut o discuţie cu domnul primar, am stabilit şi cu ceilalţi colegi din consiliu ca la prima şedinţă să facem acea modificare a HCL-ului respectiv în care să nu mai pomenim de niciun cod CAEN şi să găsim o soluţie. Vom studia şi hotărârile din alte oraşe. Eu cred că o soluţie mai bună ar fi limitarea la o anumită distanţă  de orice instituţie publică', a declarat Ciumacenco.

Viceprimarul consideră că în lipsa unei legislaţii la nivel naţional acest fenomen nu poate fi stopat prea uşor, patronii acestor magazine găsind mereu alte subterfugii. 'Nu înţeleg de ce se cramponează Legislativul sau Guvernul ca să dea o astfel de hotărâre. Sunt multe cazuri de tineri care ajung la spital. Nu suntem Olanda şi ar trebui să se dea o lege foarte strictă în privinţa genului acesta de magazine. Este neplăcut. Am fost în razie la aceste magazine şi la câteva zile m-am întâlnit pe stradă cu un patron de la un magazin de vise. Era foarte relaxat ca şi cum nu s-ar fi întamplat nimic şi mi-a râs şi în nas', a povestit viceprimarul.

În ultimii ani, foarte mulţi tineri din Galaţi au ajuns la spital după ce au consumat substanţe etnobotanice. În 2009 au ajuns la secţia de primiri urgenţe de la Spitalul Judeţean Sfântul 'Apostol Andrei' din Galaţi 56 de persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 34 ani, care au consumat astfel de substanţe. Anul trecut au fost înregistrate nu mai puţin de 88 de cazuri, dintre care la Spitalul Judeţean au ajuns 73 de persoane, cu vârste între 14 şi 38 ani, iar la Spitalul de Copii 15 persoane. 
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Unitatea de primiri urgenţe a avut cu peste 13.000 de pacienţi mai mulţi decât în 2011 În 2012, la Unitatea de primiri urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean ''Sfântul Apostol Andrei'' Galaţi au fost trataţi 85.323 pacienţi, faţă de 2011, când aceeaşi unitate a tratat 71.840 pacienţi, a anunţat, marţi, şeful UPU Galaţi, dr. Angel Trifan.
Galaţi: Asociaţia SMURD a donat Spitalului Judeţean cărucioare pentru transportul pacienţilor Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi s-a îmbogăţit luni cu 20 de cărucioare pentru transportul pacienţilor, primite ca donaţie de la Asociaţia SMURD Galaţi.
Galaţi: Echipamente pentru UPU şi Dispeceratul Integrat 112, din contribuţia de 2% Galaţi, 3 mar /Agerpres/- Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andrei Galaţi şi Dispeceratul Integrat 112 au fost dotate cu echipamente în valoare de aproximativ 35.000 lei, bani obţinuţi din contribuţiile de 2% din impozitul pe venitul cetăţenilor, direcţionate...
Galaţi: Conservatorii vor scoaterea magazinelor de vise în afara localităţilor Purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciucă, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că s-a iniţiat un nou proiect de lege, semnat de reprezentanţi ai tuturor grupurilor parlamentare, prin care se doreşte ca magazinele care comercializează substanţe cu efecte psihotrope...
Galaţi: Conservatorii vor scoaterea magazinelor de vise în afara localităţilor Galaţi, 4 nov /Agerpres/ - Purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciucă, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că s-a iniţiat un nou proiect de lege, semnat de reprezentanţi ai tuturor grupurilor parlamentare, prin care se doreşte ca magazinele care comercializează substanţe...
Galaţi: Doi tineri, reţinuţi pentru posesie de substanţe etnobotanice Doi tineri de 20 şi 22 ani au fost reţinuţi de poliţiştii locali după ce, asupra lor, au fost găsite 16 doze de substanţe etnobotanice, se arată într-o informare transmisă joi, AGERPRES, de Poliţia Locală Galaţi.