Cele mai citite
 


Inaugurarea serviciului de tip SMURD în judeţul Giurgiu
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Giurgiu, 10 iunie /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a fost prezent joi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Vlaşca” din judeţul Giurgiu pentru inaugurarea primului serviciu de tip SMURD din cadrul unităţii şi judeţului.

ISU Giurgiu a fost dotat în acest an cu sprijinul Consiliului Judeţean şi prin accesarea unor fonduri europene cu o maşină de descarcerare şi instalaţii de resuscitare la cel mai înalt nivel.

Dr. Raed Arafat s-a declarat încântat de preocuparea autorităţilor pentru acest domeniu care presupune salvarea de vieţi omeneşti şi a promis că va face tot posibilul ca şi celelalte unităţi ale ISU Giurgiu din judeţ să beneficieze de asemenea dotări.

La eveniment au mai participat prefectul judeţului Giurgiu, Tudor Tănăsescu, subprefecţii Noruţ Stănişteanu şi Daniel Fiţa, directorul Autorităţii de Sănătate Publică, Paul Marinescu, şi inspectorul şef al ISU Giurgiu, Marian Ghimpeţeanu. AGERPRES(Camelia Bigan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
Ialomiţa: SMURD la Slobozia şi Ţăndărei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Barbu Catargiu' Ialomiţa a inaugurat, miercuri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la Gărzile de Intervenţie Slobozia şi Ţăndărei.
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Liviu Dragnea: SMURD va beneficia de sprijinul Consiliului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman va sprijini Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), care a fost inaugurat miercuri la Alexandria în prezenţa primului-ministru Mihai Răzvan Ungureanu şi a mai mulor autorităţi centrale şi locale.
ISU Bucureşti a primit o autospecială care poate interveni în orice colţ al Capitalei, în timp redus Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a primit marţi, prin Fundaţia SMURD, o autospecială nouă, cu un gabarit mult mai mic decât cel al maşinilor aflate deja în dotare, dar care poate duce la îndeplinire orice fel de misiune, acest prototip fiind util pentru că poate pătrunde pe străduţe...
Cluj: Subunitate SMURD deschisă în comuna Mociu O subunitate SMURD a fost deschisă vineri, în comuna Mociu, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, urmând să asigure servicii medicale de urgenţă pentru nouă comune în care locuiesc peste 23.000 de persoane, respectiv 10% din populaţia judeţului.