Cele mai citite
 


Boala vacii nebune face o victimă în Italia
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindromul Kreutzfeldt-Jakob, cunoscut sub numele popular de 'boala vacii nebune', a făcut o victimă în Italia - o femeie de 44 de ani, care a decedat la Livorno, în regiunea Toscana, anunţă joi agenţiile internaţionale de presă, între care şi Ansa, citând declaraţii ale unor oficiali din domeniul sănătăţii din Italia.
Aceasta este a doua victimă făcută de boala vacii nebune în Italia, prima fiind înregistrată în 2002, în Sicilia.

Femeia a fost internată la secţia de boli infecţioase a spitalului din Livorno încă din iulie 2009, iar diagnosticul i-a fost pus la sfârşitul aceluiaşi an. Ulterior, Institutul neurologic 'Besta' din Milano a confirmat diagnosticul cu sindromul Kroytsfeldta-Jakob.

Primul caz de 'boală a vacii nebune' la om a apărut în urma cu 14 ani, în Marea Britanie. Cele mai multe cazuri înregistrate - la bovine şi la oameni - s-au semnalat între anii 1996 şi 2000.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O femeie din Italia, în faza terminală a maladiei 'vacii nebune' O femeie de 42 din oraşul italian Livorno se află în comă la spitalul local, fiind în faza terminală a maladiei 'vacii nebune' sau sindromul Kreutzfeldt-Jakob, acesta fiind al doilea caz de acest gen înregistrat în Italia după anul 2002, informează miercuri ediţia online a cotidianului Corriere della...
Boala vacii nebune: Rusia ridică embargoul asupra cărnii britanice după 26 de ani Rusia a decis joi să ridice embargoul asupra importurilor de carne de vită şi de oaie provenind din Marea Britanie, impus acum 26 de ani din cauza epidemiei cauzate de 'boala vacii nebune', potrivit autorităţilor sanitare ruse, citate de France Presse.
'Boala vacii nebune': Un caz descoperit într-o fermă din Elveţia Un caz de encefalopatie spongiformă bovină (ESB, cunoscută şi sub numele de boala vacii nebune) a fost diagnosticat la o fermă din Elveţia, în cantonul Berna, a informat luni într-un comunicat Biroul Veterinar Federal, relatează AFP.
Maladia ''vacii nebune'': un britanic din 2.000, purtător al prionului Un britanic din circa 2.000 ar fi purtătorul agentului formei umane a maladiei ''vacii nebune'', indică un studiu publicat marţi, relatează AFP.
Aurel Maxim: Modificările genetice sunt contra naturii Modificările genetice sunt contra naturii, a declarat joi, în cadrul unei mese rotunde pe tema organismelor modificate genetic, Aurel Maxim, membru supleant în Comisia de Securitate Biologică şi conferenţiar universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca
Riscurile bolilor transmisibile de la animal la om, discutate la Bucureşti de experţi în agricultură, sănătate şi alimentaţie România dar şi alte state trebuie să-şi întărească mecanismele de monitorizare a alimentaţiei, astfel încât să se reducă riscul de apariţie a zoonozelor, boli comune animalelor şi oamenilor, care le-ar afecta securitatea şi stabilitatea, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed...