Cele mai citite
 


Vaslui: Peste 2.000 de pacienţi dintr-o localitate rurală au rămas fără medic de familie
duminică, 9 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 2.500 de locuitori din localitatea Coroieşti, judeţul Vaslui, au rămas de mai bine de o săptămână fără medic de familie în comună, după ce acesta a luat rezidenţiatul şi a părăsit cabinetul din mediul rural.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui cele 2.500 de persoane nu mai au la cine să apeleze în cazul în care se îmbolnăvesc, fiind nevoite să facă naveta în alte localităţi, acolo unde există medic de familie.
Cea mai gravă situaţie este în cazul celor cu boli cronice sau a bebeluşilor care trebuie periodic să fie examinaţi de un cadru medical şi care ar trebui preluaţi urgent de un alt medic de familie, după cum susţin reprezentanţii DSP .
'Este o situaţie gravă. Acei oameni au fost lăsaţi fără medic. Sunt în pericol în special bolnavii cronic şi copiii. Acum nu se află în desfăşurare nicio campanie de vaccinare, dar când vom avea şi aşa ceva nu va avea cine să o pună în aplicare în zona respectivă. Am discutat cu medicii din alte comune să preia bolnavii pe listele lor, să meargă ei periodic la Coroieşti pentru consultaţii şi tratamente, dar toţi au refuzat', a declarat, joi, pentru AGERPRES Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.
Aceasta a mai declarat că şi alţi medici de familie din judeţul Vaslui şi-au manifestat intenţia de a se înscrie la rezidenţiat pe anumite specialităţi şi să renunţe la cabinetele actuale cu toate că au o vechime mai mare de zece ani.
Şeful DSP Vaslui susţine că medicii de familie aleg această variantă pentru că în momentul în care obţin rezidenţiatul pe o anumită specialitate sunt mai bine plătiţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Aproximativ 7.000 de persoane din trei comune vasluiene au rămas fără medici de familie Aproximativ 7.000 de persoane din trei comune vasluiene au rămas fără medici de familie la începutul anului 2011, după ce aceştia au renunţat la cabinetele medicale din mediul rural şi au plecat la muncă în străinătate, tot în sistemul sanitar, sau au luat rezidenţiatul pentru un post de medic specialist...
Sălaj: 17 localităţi din mediul rural fără medic de familie Cinci comune din Sălaj, cu un total de 17 localităţi, nu au în prezent medic de familie, alte şase comune şi două oraşe confruntându-se cu deficit de medici, a declarat vineri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, în şedinţa Colegiului Prefectural.
Sălaj: Lipsă de cabinete stomatologice în mediul rural Un total de 24 dintre cele 57 de comune ale judeţului Sălaj nu au cabinete stomatologice, 14 comune nu au farmacii sau puncte farmaceutice iar şase dintre ele nu au medic de familie, relevă datele prezentate joi de Ligia Marincaş, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în şedinţa lunară a comitetului...
Vaslui: Controale ale Direcţiei de Sănătate Publică în toate şcolile din judeţ Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui vor efectua până la sfârşitul lunii verificări în şcoli, internate şi cabinete medicale şcolare pentru a urmări cum sunt asigurate activităţile şcolare, dar şi cum se desfăşoară asistenţa medicală, inclusiv imunizările obligatorii...
Vaslui: Peste 3000 de cetăţeni din două comune au rămas fără medici de familie Peste 3.000 de cetăţeni din comunele vasluiene Ibăneşti şi Pochidia au rămas fără medici de familie, după ce doctorii care aveau cabinete individuale în zonă au plecat unul în mediul privat, iar celălalt într-o altă localitate. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, cetăţenii...