Cele mai citite
 


Depresia, posibilă motivaţie a tentativei eşuate de deturnare a avionului turcesc
duminică, 9 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tribunal din Istanbul a ordonat joi plasarea în detenţie preventivă a cetăţeanului turc care a încercat fără succes miercuri seara să deturneze un avion al companiei Turkish Airlines pe ruta Oslo-Istanbul, informează agenţia Anadolu.
Tribunalul din districtul Bakirkoy, situat pe malul european al metropolei, a estimat că suspectul Cuma Yasar /40 ani/ ar putea încerca să se sustragă urmăririi judiciare şi, în consecinţă, l-a încarcerat pentru tentativă de deturnare a avionului.

Individul, care fusese condus iniţial într-o clinică de psihiatrie din acelaşi cartier pentru a i se evalua sănătatea mentală, a pledat fără succes că şi-ar fi pierdut raţiunea pentru moment, încercând să scape de închisoare. 'Am ajuns la avion în ultimul moment. De aceea nu mi-am putut lua medicamentele. Nu-mi amintesc ce s-a petrecut în avion. Mi-am pierdut cunoştinţa. Când am deschis ochii, eram la comisariat', a susţinut el, potrivit agenţiei. În depoziţia sa, suspectul a indicat că suferă de probleme psihologice care l-au determinat deja să se rănească cu un cuţit şi că a avut crize de nebunie când nu-şi lua medicamentele.

Rezident la Oslo de doi ani şi jumătate, el se ducea în Turcia pentru a-şi vizita familia, domiciliată în Batman /sud-estul ţării/.

Individul a încercat să deturneze aparatul Boeing 737, care transporta 59 de pasageri, cu mai puţin de o oră înainte de aterizarea la Istanbul, ameninţând cu detonarea unei bombe. El a fost imobilizat de alţi pasageri şi arestat de poliţie după aterizare. Niciun dispozitiv exploziv nu a fost găsit la bord.

Ziarul norvegian Avisa Hordaland, care citează declaraţia unui apropiat al lui Cuma, afirmă că acesta era deprimat pentru că autorităţile norvegiene îi respinseseră de mai multe ori cererea de azil.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Depresia, una dintre cele mai frecvente cauze ce afectează starea de sănătate La nivel global, depresia reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ce afectează starea de sănătate, cu impact asupra functionalității pacientului, scăderea productivității și a capacității de lucru, izolare și chiar pierderea dorinței de a trăi. În prezent, depresia majoră este a patra boală ca...
Conectivitatea cerebrală alterată şi depresia la copii, asociate cu sărăcia (studiu) Copiii care cresc într-un mediu sărac au o conectivitate cerebrală alterată, susţin cercetătorii de la Universitatea Washington din St. Louis, citaţi de site-ul Neurosciencenews.com.
Iaşi: Un program privind depresia, lansat de Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie (ARPP) a lansat programul intitulat "Nu eşti singură. Nu eşti singura!", pentru a aduce în prim plan o nouă abordare a depresiei, ce include diagnosticarea la timp, adresarea specialiştilor, dar şi schimbarea mentalităţii.
Personalitate fără anxietate – simpozion adresat medicilor cu specialitatea psihiatrie Dr. Reddy’s Laboratories România organizează joi, 26 noiembrie a.c., simpozionul “Personalitate fără anxietate”, dedicat medicilor cu specialitatea psihiatrie. Evenimentul se va desfășura în București, la Sky Tower-Etaj 34.
Depresia - Cauze si Simptome Nu exista un raspuns clar la intrebarea despre cauzele depresiei. Depresia este de obicei declansata de o combinatie de factori biologici, psihologici si factori din mediu.
Colegiul psihologilor cere recunoaşterea şi introducerea în Contractul Cadru a serviciilor psihologice Preşedintele Colegiului Psihologilor din România, prof. univ. dr. Mihai Aniţei, solicită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate recunoaşterea şi introducerea în Contractul Cadru a serviciilor psihologice.