Cele mai citite
 


Boala Alzheimer ar putea fi depistată printr-un test sanguin
duminică, 9 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de cercetători americani a pus la punct o nouă tehnologie prin care s-ar putea depista boala Alzheimer cu un test sanguin, dar şi alte afecţiuni, arată un studiu publicat joi şi preluat de AFP.
'Dacă merge la boala Alzheimer..., ar putea fi valabil şi pentru alte boli, pentru că este vorba despre o platformă tehnologică destul de generală', spune Thomas Kodadek de la Scripps Research Institute din Florida (sud-estul Statelor Unite), principlaul autor al studiului apărut în publicaţia Cell.

'Acum trebuie să oferim tehnologia specialiştilor în diferite boli, la care este esenţial un diagnostic timpuriu', adaugă el într-un comunicat.

Niciun tratament nu există împotriva bolii Alzheimer - cea mai frecventă formă de demenţă, care afectează 5 milioane de americani.

Testul reprezintă un nou demers pentru depistarea în sânge a bolii. Oamenii de ştiinţă au făcut cercetări pe şoareci care sufereau de echivalentul sclerozei în plăci şi pe rozătoare sănătoase. Au inclus apoi în teste şi şase bolnavi de Alzheimer, şase de Parkinson şi şase persoane sănătoase.

Potrivit autorilor studiului, este posibil ca, într-o bună zi, asemenea teste care se bazează pe anticorpi să permită depistarea cancerelor mult mai devreme decât se întâmplă astăzi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Demenţa este mai costisitoare pentru societatea americană decât cancerul sau bolile cardiace (studiu) Demenţa, ca şi boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.
Boala Alzheimer ar putea fi provocată de ciuperci (studiu) Boala Alzheimer ar putea fi provocată de ciuperci, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Autonomă din Madrid (UAM), relatează EFE.
Cu cât pensionarea intervine mai târziu, cu atât mai mic este riscul de Alzheimer (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi stabileşte o legătură directă şi semnificativă între vârsta de pensionare şi riscul de a dezvolta o formă de demenţă: stimularea intelectuală ar putea să o prevină sau să îi întârzie apariţia, scrie lepoint.fr.
Boala Alzheimer ar avea legătură cu traumatismele cerebrale (studii) Leziunile cerebrale traumatice ar creşte riscul unor tulburări cognitive şi al demenţei, potrivit unor studii americane diferite, prezentate luni la Paris, cu ocazia Conferinţei internaţionale a Asociaţiei Alzheimer (AAIC), şi menţionate de AFP.
Stressul poate favoriza apariţia bolii Alzheimer la femei Femeile de peste 40 de ani prea stresate prezintă un risc cu 65% mai mare să dezvolte boala Alzheimer, afirmă un studiu efectuat de cercetători suedezi de la Universitatea din Goteborg, scrie site-ul maxisciences.com.
Omega 3 din peşte nu încetineşte boala Alzheimer, susţine un studiu Washington, 2 nov /Agerpres/ - Uleiurile din gama Omega 3, care se găsesc în peşte, nu încetinesc procesul de demenţă senilă asociat cu Alzheimerul, potrivit unui nou studiu care pune sub semnul întrebării efectele beneficiile raportate de cercetările anterioare, transmite marţi Efe.