Cele mai citite
 


Tulcea: Fals medic, trimis în judecată
duminică, 9 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus trimiterea în judecată a unui bărbat care s-a prezentat ca fiind medic şi a acordat aproape 200 de consultaţii, el fiind acuzat de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, în formă continuată, infracţiunea de exercitarea fără drept a unei profesii şi determinarea unei persoane să comită infracţiunea de fals intelectual.
Conform unui comunicat de presă remis vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, pe 27 septembrie 2010, în baza unor înscrisuri false, a convins conducerea Colegiului Medicilor din Tulcea să îi emită un certificat de membru.
''Inculpatul a indus în eroare reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea cu ocazia încheierii Contractului individual de muncă din data de 1 octombrie 2010 prin prezentarea ca adevărată a împrejurării că este 'medic specialist medicină de familie', prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv înscrisurile false: xerocopii de pe Diploma de Licenţă din data de 11 octombrie 2005, emisă de Universitatea 'Ovidius' Constanţa - Facultatea de Medicină, Certificatul de medic specialist medicină de familie din data de 1 februarie 2010, emis de Ministerul Sănătăţii Publice, Certificatul de Membru din data de 27 septembrie 2010, emis de Colegiul Medicilor Tulcea şi adeverinţa din data de 26 noiembrie 2005, emisă de Ministerul Sănătăţii Publice'', se arată în comunicatul semnat de prim-procurorul a djunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, Laura Subţirelu.
În baza contractului individual de muncă încheiat cu SJU Tulcea, bărbatul a fost medic până la data de 2 noiembrie, când conducerea unităţii spitaliceşti s-a autosesizat, în această perioadă tânărul acordând asistenţă medicală unui număr de 191 de persoane în cadrul Unităţii Primire Urgenţe.
''Inculpatul a perseverat pe cale infracţională pentru că, după ce a fost angajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, a formulat o nouă cerere de angajare, folosindu-se de toate documentele falsificate în perioada 15 septembrie - 30 septembrie 2010 în vederea încheierii contractului individual de muncă din data de 1 octombrie 2010, la Spitalul Oraşului Măcin, judeţul Tulcea, în vederea angajării sale ca medic'', se mai arată în comunicat.
Mai mult, după ce conducerea SJU a făcut public faptul că Ali Marius-Ghiulser a fost dat afară cu suspiciunea falsificării datelor oferite la angajare, iar autorităţile sanitare au declanşat anchete, bărbatul a vrut să se angajeze ca asistent medical la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă.
Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Tulcea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Un fals medic a acordat aproape 200 de consultaţii Un bărbat din oraşul tulcean Măcin este urmărit penal, după ce a acordat circa 200 de consultaţii ca medic, angajat pe baza unor acte false la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea.
Tulcea: Angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, acuzate de luare de mită în formă continuată Două angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) sunt acuzate de luare de mită în formă continuată, ele fiind cercetate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Gorj: O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată a unei asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Hunedoara: Asistentă medicală anchetată pentru uciderea propriului bebeluş O asistentă medicală de la spitalul din Petroşani este anchetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru infracţiunea de omor calificat comis asupra unui membru de familie deoarece în noaptea de Anul Nou a născut o fetiţă care a murit după ce a fost aruncată într-un container...
Hunedoara: Asistenta medicală care şi-a aruncat bebeluşul la gunoi a fost arestată preventiv Asistenta medicală din Petroşani care şi-a omorât fetiţa aruncând-o la gunoi imediat după ce a născut-o a fost arestată preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, ea fiind acuzată de infracţiunea de omor calificat asupra unui membru al familiei, potrivit deciziei luate marţi de judecătorii de la Tribunalul...