Cele mai citite
 


S&P a îmbunătăţit perspectiva ratingului Eureko Group la stabilă
duminică, 9 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia de rating Standard & Poor's a îmbunătăţit, de la negativă la stabilă, perspectiva ratingului atribuit principalelor entităţi şi holding-urilor afiliate asiguratorului olandez Eureko Group.
De asemenea, S&P a confirmat ratingul ,,A+' de contrapartidă pe termen lung şi pe cel privind soliditatea financiară a principalelor entităţi ale grupului, precum şi ratingul ,,A-' al holding-urilor.
Astfel, Eureko Group este, în acest moment, singurul grup olandez de asigurări şi pensii al cărui rating nu a fost redus de către S&P, de la începutul crizei.
'Eureko România este mândră să facă parte dintr-un grup care a dat dovadă de o flexibilitate sporită în contextul crizei financiare mondiale. Am demonstrat la nivel de grup că putem face faţă ameninţărilor externe, iar acest lucru a determinat S&P să îmbunătăţească ratingul Eureko. Decizia reprezintă un vot de încredere şi vom face tot ceea ce este necesar ca acest rating să fie menţinut şi, ulterior, îmbunătăţit', a spus Shaun Russell, directorul comercial al Eureko în România.
S&P consideră că grupul beneficiază de o bază solidă de capital, flexibilitate financiară, o bună poziţie competitivă pe piaţă şi investiţii sănătoase.
Conform comunicatului publicat de S&P, este puţin probabil ca ratingul Eureko Group să fie îmbunătăţit în următoarea perioadă, o astfel de decizie putând fi luată doar pe baza perfomanţelor operaţionale ale grupului.
Eureko este un grup de asigurări nelistat la bursă, activ în alte opt ţări europene, în afară de ţara de origine, Olanda. Obiectul principal de activitate este reprezentat de asigurări - generale, sănătate şi protecţia veniturilor - şi serviciile legate de asigurări de viaţă şi pensii administrate privat.
Grupul este prezent în România prin Eureko Asigurări şi Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cheltuielile de consum şi taxele au lăsat puţine resurse de investiţii gospodăriilor din România Satisfacerea nevoilor de bază de consum, impozitele şi contribuţiile de asigurări sociale au lăsat, anul trecut, prea puţine resurse de investiţii gospodăriilor din România, se arată într-o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică (INS) transmisă la solicitarea AGERPRES.
Sănătate pentru ţările sărace:Proiect al organizaţiilor neguvernamentale din opt ţări europene, printre care şi România Organizaţii ale societăţii civile din opt ţări membre ale UE - România, Italia, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Spania, Germania şi Olanda - au demarat un proiect finanţat de Uniunea Europeană ce are drept scop să contribuie la asigurarea unei prezenţe durabile şi unui personal medical adecvat la nivel...
Corina Creţu: Sper ca România să nu piardă şansa istorică a fondurilor europeni alocate pentru investiţii Bruxelles, 17 mar - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, şi-a exprimat speranţa ca România să nu piardă "şansa istorică" a fondurilor europene alocate pentru investiţii, şi a reafirmat în context că 500 de milioane de euro...
Investiţii de cca 90 milioane euro, în ultimii trei ani, în centre oncologice private În România, ţara în care bolnavii de cancer cheltuie anual circa 40 de milioane de euro pentru tratamentul în străinătate, alternativa privată locală a demarat puternic, se arată într-un articol din publicaţia Capital.
Slate: România, ţară de vânzare la preţ redus Directoarea Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde se va afla în 15 şi 16 iulie în vizită în România, o ţară pe care FMI o forţează să se vândă, comentează luni Slate.fr.
Manuel Costescu: România s-a transformat într-o destinaţie potrivită pentru investiţii strategice în inovaţie în diferite domenii România s-a transformat dintr-o ţară căutată de investitori pentru forţa de muncă ieftină într-o destinaţie potrivită pentru investiţii strategice în inovaţie în diferite domenii, iar în prezent are nevoie de inovaţie în IT şi în medicină, susţine secretarul de stat Manuel Costescu, şeful Departamentului...