Cele mai citite
 


Progrese în tratarea hepatitei C
duminică, 9 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un test de sânge va permite să se ştie dinainte dacă un pacient va răspunde pozitiv la tratamentul aplicat în bolile de hepatită C, foarte lung şi greu de suportat, care nu funcţionează decât într-un caz din două, scrie ziarul Le Figaro în ediţia de joi.
Tratamentul, care durează între 6 şi 12 luni, constă în efectuarea unei injecţii subcutanate săptămânale şi are adesea grave efecte secundare: sindrom gripal, scăderea în greutate, insomnie, căderea părului, stări de depresie, anemie etc.

O echipă de cercetători de la Institutul naţional pentru sănătate şi cercetare medicală /INSERM/, de la Institutul Pasteur şi de la Universitatea Paris Descartes a descoperit recent un indice predictiv fiabil al eficienţei tratamentului. Societatea americană Rules-Based Medicine se va baza pe această descoperire, publicată în The Journal of Clinic Investigation, ca să pună la punct şi să comercializeze în cursul anului testul respectiv.

Cercetătorii au descoperit că bolnavii care nu răspundeau la tratament aveau în sânge o formă particulară, mai scurtă, a unei proteine numite IP-10. Un simplu test de sânge permite depistarea prezenţei acestei proteine. Dacă rezultatul testului este pozitiv, bolnavilor li se vor putea prescrie imediat tratamente suplimentare tratamentului clasic combinat cu interferon şi ribavirină. Noi antivirale denumite 'directe' sau 'specifice' vor fi elaborate pentru aceşti pacienţi. Ele au noi efectue secundare, dar permit creşterea ratei de vindecare.

Peste 200.000 de francezi sunt infectaţi cu acest virus, conform INSERM. Pacientul care nu este depistat îşi dă adesea seama de boală atunci când este într-un stadiu avansat, ciroză sau cancer al ficatului.

În fiecare an sunt depistate 5.000 de noi cazuri, majoritatea legate de transfuziile de sânge efectuate înainte de 1991 sau de infecţiile nozocomiale. Virusul se transmite în primul rând prin sânge, celelalte cazuri sunt în general legate de utilizarea drogurilor intravenoase. Spre deosebire de hepatita A şi B, nu există niciun vaccin împotriva acestei boli.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vindecarea hepatitei C este posibilă Al cincilea congres asupra afecţiunilor hepatice, deschis luni la Paris, este consacrat în principal hepatitei de tip C, o boală virală foarte frecventă şi extrem de gravă. Datorită triterapiilor, trei sferturi din persoanele care suferă de hepatita C se pot vindeca, cu condiţia ca boala să fie depistată...
Vindecarea de hepatita C va fi posibilă peste doi ani, potrivit cercetătorilor Vindecarea de hepatita C, virus care în Spania afectează circa 800.000 de persoane şi care cauzează ciroză şi cancer de ficat, va fi o realitate peste doi ani, susţin cercetătorii, care au apreciat duminică drept 'revoluţionare' progresele înregistrate în tratarea acestei boli, informează agenţia spaniolă...
Hepatita C: un nou tip de medicament testat în curând Un nou medicament antiviral contra infecţiei cu virusul hepatitei C ar putea fi testat în curând ca umare a descoperirii a două enzime care au un rol extrem de important în apariţia acestei boli, scrie luni site-ul Maxisciences.
Tripla terapie pentru hepatita cu virus C, un progres Tripla terapie pentru hepatita C a fost un mare progres şi mulţi hepatologi estimează că până în 2020 se va putea eradica această boală, pe măsură ce intră pe piaţă noile tratamente, apreciază dr. Laurenţiu Micu de la Centrul de Medicină Internă din cadrul Institutului Clinic Fundeni.
Tratarea hepatitei C, o prioritate pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților din România Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, sub egida Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaților, în parteneriat cu Ministerul Sănătății şi Casa Națională de Asigurări de Sănătate a organizat miercuri, 10 octombrie, o dezbatere referitoare la Hepatita C, la care au participat...
Costul medicamentelor revoluţionare pune în pericol sistemele de sănătate Tratamentele inovatoare au redat speranţa a milioane de bolnavi, dar unele dintre ele, cum sunt de exemplu cele pentru hepatita C, sunt atât de scumpe încât nu pot fi suportate de către pacienţi şi pun în pericol sistemele de sănătate. Un studiu recent arată că medicamente noi care pot vindeca boala...